Rovinj: 3. noćni kup oldtimera "Sveta Eufemija"


U subotu navečer rivu i glavni rovinjski trg u svoj svojoj raskoši i ljepoti zauzeli su oldtimeri. Povod susreta vlasnika elegantnih starčića bio je 3. noćni kup "Sv. Eufemija", koji se odvijao u organizaciji Autokluba Istra Oldtimer Rovinj.

Njih dvadeset, pristiglih iz Njemačke, Italije, Slovenije i Hrvatske, natjecalo se u preciznosti i s jednim ciljem - u roku od 15 minuta prijeći trasu rovinjskog prstena (starogradsku jezgru, ulice Švalbu i Svetog Križa).

Najuspješniji su ove godine bili supružnici Jerčinović iz Rijeke, kojima su upravo četiri stotinke odstupanja u njihovom triumphu TR 6 nedostajale za precizan i zadani rezultat. Valja istaknuti i spretnosti svih ostalih sudionika, ali i podatak da je čak troje vozača na cilj stiglo izjednačeno pa su o njihovom plasmanu (pre)suđivale desetinke.

Kako saznajemo od predsjednika Autokluba Istra Oldtimer Rovinj Dubravka Zelka, noćni kup oldtimera iniciran je prije četiri godine kada su Rovinj sa svojim skupocjenim i raritetnim primjercima posjetili vlasnici šest europskih ljepotana. Njihova atraktivnost odmah je pobudila interes domaćih automobilskih zaljubljenika, koji su po uzoru na jednu od najprestižnijih utrka 24 sata La Manchea pobudila interes za organiziranjem slične u pitoresknom Rovinju.

Oldtimeri su i ovog puta privukli veliku znatiželju domaćina i gostiju. Noćni kup sponzorirali su Grad, Maistra, Turistička zajednica i Allianz osiguranje. (Napisala i snimila N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter