Rovinj: 250 volontera čistilo okoliš bolnice


Dok su građani ugodno i sunčano nedjeljno prijepodne provodili u bojanju ograda i uređenju vrtova, velika se akcija uređenja i čišćenja odvijala u dvorištu Bolnice za ortopedsku kirurgiju i rehabilitaciju "Dr. Martin Horvat". 

U dopodnevnoj akciji sudjelovalo je više od 250 volontera. Veliki broj sudionika iznenadio je i inicijatora uređenja, ravnatelja bolnice, Marinka Radea koji je iznenađen urađenim istaknuo da je nevjerojatno kako se dobrom voljom i svega nekoliko sati radne akcije, može mnogo toga uraditi.

A učinjeno je uistinu puno. Osim što je odvezeno više od sto kubika zelenog osušenog raslinja i napuknutih grana, obojeno je i više kilometara ograda, klupica, drvenih pročelja, tabela i natpisa, a čitav posao okončan je zajedničkom marendom. U proljetnoj akciji, uz djelatnike bolnice sudjelovali su članovi brojnih udruga - od udruge Naš san njihov osmijeh, Fitness studija Lea's GYM, Kluba "Aikido", Odbojkaškog kluba Mirna-Rovinj, Kluba umirovljenika, Ronilačkog kluba "Rovinj", Ronilačkog kluba "Ariel" iz Ližnjana, preko djelatnika rovinjskog Komunalnog servisa, Usluge Poreč, Herculanee iz Pule, Hrvatskih šuma, Valalte, Disconta Kršan, tvrtke Benčić, Duranke iz Rovinjskog Sela do vrijednih članova Javne vatrogasne postrojbe Rovinj i sveprisutnog DVD-a Rovinjsko Selo.

Uz njih, akciji su se odazvali i mnogi građani Rovinja, predstavnici Grada te posebice žitelji i susjedi iz sjevernog dijela Rovinja u kojemu se nalazi bolnica. Uz zgradu Mare, u kojoj će biti Centar za oporavak žrtava mina, nalazila se i dr. Dijana Pleština, predsjednica Centra, koja je također u društvu vrijednih radnika zasukala rukave i uređivala okoliš.

Kako saznajemo, ovo je bila tek prva u nizu velikih proljetnih akcija uređenja grada. Već sljedećeg vikenda zakazane su nove ne bi li Rovinj u što ljepšem i uređenijem  ruhu dočekao prve uskrsne goste. (Napisala i snimila N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter