Rousseff: Castro je na našem sastanku "puno pričao"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Fidel Castro bio je lucidan, pokazao je dobru memoriju i "puno je pričao", rekla je u utorak brazilska predsjednica Dilma Rousseff nakon što je dan ranije dva sata razgovarala s bivšim kubanskim predsjednikom.

Rousseff se susrela s Castrom (87) u ponedjeljak tijekom posjeta Kubi gdje je u utorak započeo drugi sastanak na vrhu zemalja Zajednice latinskoameričkih i karipskih država (CELAC), regionalne organizacije koja okuplja 33 zemlje. Brazilska je predsjednica kazala da je Castro govorio o državnicima iz svojeg doba, kao što je bio sovjetski vođa Nikita Hruščov, te povijesnim ličnostima poput Napoleona.

Castro je rijetko viđen u javnosti otkad se razbolio 2006. i predao ovlasti mlađen bratu Raulu Castru. "Puno je govorio", rekla je Rousseff o Castru, poznatom po dugim govorima u njegovim mlađim danima. Tako je 1960. pred Općom skupštinom UN-a govorio rekordnih četiri i pol sata.

"To je bilo vrlo zanimljivo jer je on osoba koja je doživjela vrlo važne trenutke u povijesti i osobno je znao mnogo stvari, a ima i izvrsnu memoriju", dodala je. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter