Rotori za Pješcanu i marinu Veruda

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon pet privremenih plasticnih kružnih tokova, na pulskoj oblaznici postavit ce se još dva, i to na križanju obilaznice s cestom za Pješcanu uvalu, te na križanju s odvojkom za marinu Veruda (Palisinom ulicom).

Okoncanje radova planira se u narednih 45 radnih dana, zbog nadolazeceg kišnog razdoblja koje bi poremetilo kontinuitet i dinamiku radova.

- Ta dva kružna toka rade se u sklopu rješavanja opasnih prometnih mjesta koje financira Ministarstvo unutarnjih poslova, u sklopu nacionalnog programa sigurnosti na cestama, putem Županijske uprave za ceste. Ako nas vremenske prilike posluže, nadamo se da bi radovi mogli biti i puno prije okoncani, no morali smo racunati na kišno razdoblje, rekla nam je Biserka Griparic, voditeljica projekta ŽUC-a.

Dvama novim rotorima prethodilo je postavljanje "plasticnih" kružnih tokova uoci turisticke sezone na mostu kod Mlina, skretanju za Getro, te na križanjima obilaznice sa Šišanskom, Medulinskom i Premanturskom cestom. Upravo su nova kružna rješenja potvrdu nužnosti dobila tijekom ljeta, kada su uvelike poboljšali protocnost prometa na obilaznici, te nakon vremena prilagodbe postali uobicajeno prometno rješenje.

No, dva kriticna križanja nisu jedine prometne površine koje ce ŽUC urediti na obilaznici, vec ce iz svojih sredstava rekonstruirati, odnosno promijeniti, asfaltni sloj dijela obilaznice od križanja s odvojkom za marinu Veruda (i križanja s Palisinom ulicom) do semafora na križanju s Ulicom Veruda (za Verudelu). Taj dio obilaznice dugo je derutan i nepogodan za vožnju pa ce se konacno rekonstruirati da bi se povecala sigurnost prometovanja. (G. ROJNIC)


Podijeli: Facebook Twiter