Rotori kao božicni poklon

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog kiše i nepredvidenih radova probit ce se planirani rokovi izgradnje dvaju kružnih tokova u Labinu. Rotor na diru za Rabac, koji je trebao biti gotov potkraj ovog mjeseca, trebao bi, kako doznajemo, dopuste li vremenske prilike, biti realiziran kroz tri tjedna, a najkasnije do konca godine. Kružnim tokom kod trgovackog centra Mercator moglo bi se, pak, voziti prije Božica. Rekonstrukcija tog cestovnog ulaza u grad iz pravca Rijeke nastavit ce se potom prema Štrmcu, a izgledno je da ce potrajati do kraja veljace.

U Ulici Alda Negrija prema starom gradu trenutno se postavljaju rubnjaci i vracaju granitne kocke pa ondje do kraja mjeseca ne mogu prometovati kamioni, odnosno autobusi. Glavnog izvodaca, pulsku tvrtku Ceste, usporili su i isprva nepredvideno uredenje novog autobusnog stajališta na rubu Parka hrvatskih branitelja nasuprot biste Matije Vlacica te parkirališta na platou na ulazu u naselje Škrilice za tamošnje stanare. Naizmjenicno propuštanje vozila semaforima potrajat ce do kraja izgradnje.

Vladimir Šepic iz Ucke konzaltinga, glavni nadzorni inženjer na sanaciji dijela državne ceste od Štrmca do Ininine crpke, prenosi nam da na dionici od te benzinske do restorana Šterna, gdje se trenutno kopa, ne mogu nastaviti radove dok se podloga ne posuši. Kaže, usto, da su ih za desetak dana usporile podzemne instalacije koje nisu bile evidentirane u projektu.

U tom se dijelu grada prometuje obilazno preko Vineža.


Podijeli: Facebook Twiter