Rotor u Šijani zatvara prilazne ceste na 4 mjeseca

Dok traju radovi, zatvorit će se svi prilazi
Dok traju radovi, zatvorit će se svi prilazi

Izgradnja 55 milijuna kuna vrijednog kružnog toka promjera 75 metara na ulazu u grad u Šijani počet će krajem ovog mjeseca, ili početkom veljače, ali pripreme su već u tijeku. Prije svega odnosi se to na izradu prometne regulacije koja će se primjenjivati na tom području tijekom trajanja radova.

Radove će izvoditi zajednica izvođača - Cesta, Viadukt i GP Krka, a rok za dovršetak rotora je 15. svibnja. Iz gradske uprave ističu da će javnost u više navrata, i na vrijeme, biti obaviještena o uvođenju novog režima prometovanja zbog izgradnje rotora u Šijani. Djelatnici prometne policije kontrolirat će promet i usmjeravati vozače u pravom smjeru.

- Riječ je o izgradnji strateškog objekta za Pulu koji ima rok izgradnje do sredine svibnja i područje izgradnje bit će u potpunosti oslobođeno prometa. Kroz sastanke s nadzornim organima projekta i prometnog rješenja za vrijeme radova, izvođačima radova, kao i sa svim komunalnim tvrtkama te HEP-om i HT-om, predloženo je rješenje da se sav promet iz smjera Stancije Peličeti usmjeri na novu pulsku obilaznicu prema Pomeru i ulaske u Pulu Šišanskom, Medulinskom i Premanturskom cestom.

To će biti glavni pravci ulaska, ali i izlaska iz grada, i vozačima će se preporučiti korištenje tih pravaca, pojašnjava Damir Prhat, pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu.

S druge strane, prošireni dio obilaznice za promet će biti otvoren do gospodarskog ulaza u Brione, koji će se zbog toga otvoriti.

Također, bit će otvorena mogućnost prometovanja Dukićevom ulicom u oba smjera da bi bio otvoren pravac do stanice za tehnički pregled Brioni.

Protočnost prometa iz smjera Velog Vrha i Vodnjana poboljšat će otvaranje dijela rive do raskrižja s Ulicom sv. Ivana (semafora), koje se najavljuje već do kraja veljače. (G. ROJNIĆ, snimio M. ANGELINI)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter