Rotor u Šijani "ukinuo" četiri autobusna stajališta

Blizu Labinske ulice možda uskoro opet bude autobusno stajalište (D. MEMEDOVIĆ)
Blizu Labinske ulice možda uskoro opet bude autobusno stajalište (D. MEMEDOVIĆ)

Žitelji Štinjana, ali i oni iz Šijane koji su autobusom na liniji 5 (Štinjan - Pula) odlazili do grada, zvali su nas u redakciju ogorčeni što su im ukinuta autobusna stajališta na kojima su izlazili da bi stigli do trgovina u tom dijelu Pule.

- Puno je nas penzića koji smo autobusom iz Štinjana odlazili svaki dan u Šijanu po špežu do Lidla, Plodina, Kauflanda... Sada više nemamo kako jer autobus ovuda vozi, ali ne staje, požalila nam se tako jedna čitateljica.

Pojašnjava nam nadalje da je ova linija uvijek bila krcata upravo zbog svoje povezanosti, pa se upitala kako će sada Štinjanci, ali i svi oni na toj liniji, s Velog Vrha i drugi, stizati do toliko im potrebne trgovačke zone.

Za pojašnjenje smo upitali direktora Pulaprometa Igora Škatara. Kako nam je pojasnio, za gradsku liniju 5 Štinjan - Pula nakon izgradnje kružnog toka za sada nisu u funkciji četiri autobusna stajališta - po dva u Ulici 43. istarske divizije te po dva na Cesti prekomorskih brigada.

- Budući da se radilo o kapitalnoj investiciji koju su projektirale i financirale Hrvatske ceste, iznalazi se optimalno rješenje koje će zadovoljiti potrebe korisnika javnog gradskog prijevoza, a koji su koristili stajališta na tom području prije izgradnje kružnog toka, navodi Škatar.

- Projektom novog rotora autobusna ugibališta su ukinuta, a mi ćemo svakako trebati iznaći rješenja da ih zamijenimo. Ukoliko bude moguće, izgradit ćemo ugibališta, u suprotnom ćemo barem odrediti autobusna stajališta, veli Damir Prhat, pročelnik gradskog komunalnog odjela. (B. PETROVIĆ, G. ROJNIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter