Rotor u Šijani: Sutra poznata nova regulacija prometa

Sutra se očekuje odluka o novoj prometnoj regulaciji za vrijeme trajanja gradnje rotora u Šijani (M. ANGELINI)
Sutra se očekuje odluka o novoj prometnoj regulaciji za vrijeme trajanja gradnje rotora u Šijani (M. ANGELINI)

Projekt Hrvatskih cesta, kojim će se izgraditi 55 milijuna kuna vrijedni kružni tok promjera 75 metara u Šijani na ulazu u grad, započet će ovog tjedna uvođenjem odabrane zajednice izvođača radova u posao.

Ceste, Viadukt i GP Krk, čiju su ponudu Hrvatske ceste odabrale na natječaju, ovog tjedna preuzet će gradilište na ulazu u grad, te početi s pripremnim radovima, dok bi oni "pravi", građevinski, radovi, trebali prema najavama započeti za desetak dana i završiti 15. svibnja.

Upravo stoga sutra bi trebalo biti poznato konačno prometno rješenje za vrijeme trajanja izgradnje rotora na ulazu u grad.

Prema prvobitnom prijedlogu tijekom trajanja radova glavnina prometa sa Stancije Peličeti usmjeravat će se na dionicu Stancija Peličeti - Pomer, s mogućnošću ulaska u Pulu iz smjera Šišanske, Medulinske i Premanturske ceste, odnosno, kretanja u smjeru centra grada putem Santorijeve i Mutilske ulice, te Ulice Marsovog polja.

Obilaznica će, pak, biti otvorena do "gospodarskog" ulaza u Brione, odnosno, do stanice za tehnički pregled moći će se Dukićevom ulicom koja će postati dvosmjerna, ali iz koje se neće moći produžiti Šijanskom cestom prema Mercatoru.

Vozila koja se kreću obilaznicom prema gradu zadnje "okretište" bit će rotor na križanju s Valturskom ulicom. S druge strane, Ulica 43. Istarske divizije bit će otvorena do skretanja u Ulicu Jurja Žakna (Kaufland-Plodine).

Dio obilaznice iz smjera Velog Vrha bit će otvoren do križanja s Labinskom ulicom, kojom će se moći do Mercatora i prema Stanciji Peličeti. Iz smjera Velog Vrha obilaznicom će se moći na plastičnom rotoru u Industrijsku zonu ili Vitasovićevu ulicu prema Monte Giru i(li) Kauflandu i dalje prema gradu ili obilaznici.

Kako bi se tijekom izgradnje rotora na ulazu u grad poboljšala protočnost pulskog prometa do kraja ovog mjeseca za promet će se otvoriti dio rive, do raskrižja s Ulicom sv. Ivana (semafora). (G. ROJNIĆ)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter