Rotor na ulazu u Pulu nema uporabnu dozvolu

(N.LAZAREVIĆ)
(N.LAZAREVIĆ)

Iako je otvoren prije dvije godine, veliki kružni tok na ulazu u grad u Šijani još uvijek nije prošao tehnički pregled i za njega još uvijek nije ishodovana uporabna dozvola. Nevjerojatan podatak potvrdili su nam iz Hrvatskih cesta, koje su bili i investitori u ovaj najveći objekt prometne infrastrukture u Puli, vrijedan čak 55 milijuna kuna.

Razlog su, kako saznajemo, problemi s odvodnjom, kako oborinskom, tako i fekalnom i mješovitom kanalizacijom, koji se od izgradnje rotora ukazuju na terenu. Točnije, razlog je taj što se nije nastavila izgradnja oborinskog kolektora u Ulici 43. istarske divizije gdje stare cijevi, manjeg profila, ne uspijevaju upiti količinu vode koja dolazi s rotora i Industrijske zone.

Samim time za dobivanje uporabne dozvole potrebna je izmjena projektne dokumentacije.

"Zbog neusklađenosti glavnog projekta rotora "Šijana" sa stanjem na terenu, prvenstveno vezano za oborinsku odvodnju, fekalnu te mješovitu kanalizaciju, došlo je do izmjena tijekom samog građenja. Te je izmjene potom bilo potrebno provesti kroz izmjenu glavnog projekta te izmjenu građevinske dozvole", kažu nadležni u Hrvatskim cestama. (G.ROJNIĆ)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU
 

 


Podijeli: Facebook Twiter