Rotor kod Lacopa od sutra u funkciji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sutra se u promet ponovno pušta raskrižje kod trgovackog centra Lacop na kojem se u proteklih mjesec i pol dana gradio kružni tok. Ovih su dana u tijeku završni radovi - postavljanje završnog sloja asfalta, granitnih kocki oko rotora, izgradnja nogostupa, ugradnja stupova javne rasvjete te hortikulturno uredenje.

U sklopu izgradnje rotora rekonstruirale su se i obje prometnice na raskrižju, županijska cesta Novigrad - Porec - Vrsar u dužini od 196 metara te Ulica Mate Vlašica u dužini od 155 metara, a postavljenje su i sve podzemne instalacije, izgradeni prilazni otoci i postavljen novi sloj asfalta te su svi radovi završeni u predvidenom roku.

Osim na rotoru, radovi se odvijaju i na parkiralištu ispred Lacopa, koje je postalo natkriveno, i uz dosadašnje prizemlje podignuto za jednu etažu, cime je kapacitet povecan na petsto parkirališnih mjesta. Dovršetak radova na parkiralištu najavljen je za sljedeci tjedan.

Vrijednost ovog zahvata iznosi 2,82 milijuna kuna bez PDV-a. Od toga je s dva milijuna kuna radove financirao Agrokor ciji se supermarket Konzum nalazi u prizemlju Lacopa, a 820 tisuca izdvojeno je iz gradskog proracuna. Radovi su izvedeni prema projektu pulskog Via Inga i pod vodstvom gradskog odjela za komunalni sustav, a izabrani izvodac je G. P. Krk.

Raskrižje kod Lacopa je zbog ljetnih prometnih gužvi i zastoja godinama bilo kriticna tocka na ulazu u grad. U njega se, naime slijeva sav promet sa županijske ceste te iz Vlašiceve ulice, iz pravca trgovackih centara i porecke obilaznice. Koliko je djelotvorna nova prometna infrastruktura, pokazat ce se vrlo brzo, jer su ljetne prometne gužve i nedostatak parkirališnih prostora vec pred vratima, a sudeci po dosadašnjim iskustvima s poreckim rotorima, protocnost prometa i na ovom mjestu može biti samo bolja.


Podijeli: Facebook Twiter