Rotarijanci za pulsku bolnicu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U organizaciji pulskog Rotary Cluba u subotu je na Brijunima održan humanitarni medunarodni golf turnir na kojem je sudjelovalo 50-tak igraca i prijatelja kluba.

Predsjednik kluba Vladimir Mikac naglasio je da su rotarijanci, medu kojima i gosti iz Zagreba i Samobora kao i golferi iz Austrije Njemacke, Italije, Švicarske i Slovenije uspjeli prikupiti više od deset tisuca kuna za pomoc pulskoj Opcoj bolnici.

-Novac ce biti dodijeljen bolnici za kupnju dijagnostickog aparata OCT (opticka koherentna tomografija) koji košta 232 tisuca kuna. Nabavkom uredaja za ocnu dijagnostiku, nakon cega pacijenti više nece na pretrage putovati van Pule, sufinancirati ce Opca bolnica, a dio sredstva dodijeliti ce i lokalna samouprava, kazao je Mikac.

Naglasio je da je golf turnir osim humanitarnog karaktera bio i dobra prilika za promociju tog sporta ali i cijelog brijunskog otocja. Po njegovim rijecima, na turniru su zaigrali i rotarijanci pocetnici za koje je prethodno bila organizirana kratka škola golfa.

Mikac veli da se funkcije predsjednika u Rotary klubu "rotiraju", pa ce njega na mjestu predsjednika uskoro naslijediti Marino Brecevic. (D. B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter