Roštiljarka u Uljaniku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Devastation, Mortal Divinity i donekle Hellcats uspjeli su zapaliti publiku na Roštiljarci Live 2011. u Uljaniku, dok su Infernal Tenebra, Tanker i Insolitvs, unatoc kvalitetnim i krajnje energicnim nastupima, što se posebno odnosi na Infernal Tenebru, uspjeli zadržati pažnju tek najvjernijih glavotresaca iz prvih redova.

Headlineri, ili kako se to po naški kaže zvijezde veceri, bili su Devastation, predvodeni iznimno raspoloženim Aleksom Bijažicem, koji je s mladom ekipom uspio ponoviti uspješan nastup kakav su imali na festivalu Viva La Pola prošlog ljeta. Ima u Bijažicu još puno energije, te su se on i decki oslonili na stare pjesme koje njihovi fanovi jako dobro poznaju te nisu mogli promašiti cilj unatoc prilicno kasnom ili ranom nastupu, kako se uzme, radi kojeg se dogodilo da je za vrijeme nastupa prvih bendova veceri, a to su bili Mortal Divinity i Insolitvs, Uljanik bio puniji no za vrijeme nastupa glavnih bendova.

Izgleda da su pulski Mortal Divinity odlucili svoju melodicnost zamijeniti puno žešcim zvukom. Mladi su bend, no nevjerojatno je koliko su u ova dva mjeseca uznapredovali. Grupi Insolitvs se jedna stvar mora priznati, a to je da im ime savršeno odgovara jer doista su preksinoc bili nešto neuobicajeno na bini Uljanika i to zbog svojih speed-thrash instrumentala koji nikako nisu legli publici iako se nama taj stil jako dopao. Infernal Tenebra izveli su stvari s novog albuma i, uz Devastation, bili su najžešci bend veceri, što medutim nije bilo dovoljno da pokrene veci dio publike i natjera ih barem na jedan jaci aplauz iako su to zaslužili. Bolji prijem za svoj korektan nastup zasigurno su zaslužili i banjalucki Tanker, ali recimo samo da je njihov prvi nastup u Istri protekao više kao ispipavanje terena.

Uglavnom, naštimavanje bendova preksinoc je trajalo tek nešto krace od njihovih pojedinacnih nastupa, a buduci je bilo šest grupa, s tim da je pocetak kasnio dobra dva sata, pretpostavljamo da su na svoje došli oni kojima odgovara cjelonocna svirka do pred zoru i oni koji se žale da u Puli nema zabave do jutra. Uostalom, slovenske Hellcats pozdravile su prisutne s: Dobro jutro. Za divno cudo, u velikoj sali bilo je dovoljno upornih kojima se nije dalo otici iako ce se cure još morati potruditi da pocnu zvucati kao, recimo, Vixen, s kojima ih se usporeduje (Napisao i snimio Mladen RADIC)


Podijeli: Facebook Twiter