Roštiljarka slavi 11. rodendan

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Veceras ce se od 21 sat u Uljaniku, uz veliki audio/video show, karaoke, natjecanje u ispijanju cuge i nagradne igre, obilježiti 11 godina radijskog emitiranja Roštiljarke, kao i organizacije koncertnih dogadanja koje su je pratile.

U glazbenom dijelu programa bit ce pušteni svi ponajbolji "evergrini" inozemne i domace produkcije: Sepultura, Slipknot, Iron Maiden, Slayer, Nightwish, Metallica, Dog Eat Dog, Biohazard, Marilyn Manson, Rammstein, Machine Head, Amorphis, Manowar, Pantera, Bad Religion, NOFX, In Flames, Rage Against The Machine, Korn, Carcass, Arch Enemy, Alice In Chains, Faith No More, Cannibal Corpse, Fear Factory, Ministry, Megadeth i mnogi drugi.

Uz karaoke, natjecanje u ispijanju cuge, nagradne igre, kroz zanimljiv slide-show predstavit ce se kompletan dosadašnji prikupljeni materijal u kojem ce se naci mnogi bivši i sadašnji akteri pulske nezavisne i underground scene.

Emisija Roštiljarka može se cuti na Radio Maestralu nedjeljom od 19.30 sati, a od 2006. naovamo ureduju je i vode Darko Rajic, Mihaela Tikvicki i Zlatko Gotovac.

Prva Roštiljarka emitirana je 19. kolovoza 2000., a u prvim godinama emisiju su, uz Gotovca, uredivali Zoran Mladenovic Srle te nešto kasnije i Svetlana Barac Ceca. Do danas su se tu mogli cuti i ekskluzivni intervjui s poznatim svjetskim izvodacima kao što su Iron Maiden, In Flames, Hammerfall, Kreator, The Gathering, Deep Purple, Staind, Therion, Soulfly, Nightwish, Lacuna Coil, Rockbitch, W.A.S.P., Dimmu Borgir itd.

- Bilo je impresivno susresti se ili cuti se na telefonskoj liniji s clanovima sastava za koje je u mladoj dobi prevladavalo mišljenje da su nedodirljivi te da i sama pomisao o uspostavljanju kontakta s njima granici s nemogucim, kaže Gotovac.

Jednom godišnje organiziraju se i koncerti na kojima nastupaju žestoki domaci bendovi. Prva koncertna "Roštiljarka" realizirana je 15. prosinca 2001. u Uljaniku te su, uz Zbunjene iz Makarske i Desinence Mortificationa iz Pule, nastupili domaci Sinplay.

Upravo je nastup na Roštiljarka partyjima za mnoge od sastava je bio onaj premijerni na istarskom podrucju pa tako pamtimo nastupe grupa Father, Omega Lithium i drugih koji kasnije postaju priznata imena u svijetu metal
glazbe.

Kao jedna od zanimljivijih zgoda ranih dana bio je posjet studiju Radio Maestrala i Roštiljarki vokala Aphazela, u to vrijeme frontmena norveškog black metal sastava Ancient, kao i gostovanje Marka Terlevica Terle iz Rovinja koji je pozdravio posjetitelje svojim dobro poznatim visokim glasovnim mogucnostima zbog cega je izazvao prekid u eteru, a mikrofoni dvije minute nisu davali znakove života.


Podijeli: Facebook Twiter