Roštiljarka proslavila 16 godina

Zračna gitara svirala se i na ovoj Roštiljarki
Zračna gitara svirala se i na ovoj Roštiljarki

Emisija Roštiljarka je sinoć u klubu Uljanik proslavila 16. rođendan, pa se tako slušalo puno glazbe, kako one koju su puštali DJ-i tako i one koju je uživo izvodila grupa Iron fist. Oni su kroz svoj nastup odali počast grupi Motorhead izvodeći njihove obrade i prisjetivši se ikone hard rocka i heavy metala, pokojnog vođe benda Lennyja Kilmistera.

DJ-i su se pobrinuli za mnoštvo hitova i različite stilove od metal, grunge, punk, hardcore, crossover, gothic i dr. Bila je tu projekcija preko koje se moglo podsjetiti na neke zanimljive trenutke dosadašnjih šesnaest godina, svirala se zračna gitara i pjevalo na karaoke, a nagrade su bile boce pića, ulaznice za koncerte u Puli i Hrvatskoj te majica. Osim toga, promoviran je i novi broj fanzina Master Radiation Sickness koji se prodavao.

U ovih šesnaest godina, kroz emisiju tako i kroz koncertna događanja u organizaciji Roštiljarka Crewa prošli su mnogi pulski bendovi kao što su KUD Idijoti, Popeye, Super Booster, AntiTodor, Trijo porkodijo, Nailed (Skepsis Positive), Keystone, Fakofbolan, Reanimacija, Mortal Divinity, Desinence Mortification, I Filji di Bruno Atomiko, Flanger Danger, Mad Face, Oliver Kovach, Fault, 052, Monah, Junkers 5, Audio Remains i dr., te mnogi iz države i inozemstva. Uz to, pokretači i organizatori Roštiljarke ponose se brojkom diskografskih uradaka, koncertnih događanja i festivala, publikacija, te raznih informacija vezanih uz nezavisnu i alternativnu glazbu koji su predstavljeni i plasirani tijekom svih tih godina. (M. Ra.)

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter