Roštiljarka: Koncertni maraton domaćeg metala

Kryn
Kryn

Radijska emisija Roštiljarka u kojoj se već punih 14 godina predstavljaju ostvarenja nezavisne, alternativne i urbane glazbe, ovog je petka na najbolji mogući način proslavila svoje "rođendansko" izdanje - koncertnim maratonom u Klubu Uljanik na kojem je nastupilo čak pet domaćih metal sastava. A sudeći po prepunom Klubu Uljanik i odličnoj atmosferi, hrvatska glazbena scena nudi itekako kvalitetne metal bendove - a gotovo svi su na koncertnom izdanju Roštiljarke predstavili najnovija ostvarenja. Nastupili su Their iz Buja, M'Burns iz Crikvenice, Kryn i Monox iz Rijeke te Mortal Divinity iz Pule.

Bujskim black metalcima Their ovo je bio premijerni nastup, no uigranom svirkom i žestokom glazbom već s prvim taktovima privukli su brojnu publiku u prve redove. Jedan od ponajboljih mladih metal bendova s ovih prostora, Mortal Divinity, priredili su sjajan i ekstremno energičan nastup, nakon kojih su već poprilično usijanu atmosferu odlično nastavili crikvenički M'Burns.

Zvijezde večeri, riječki Kryn, u Puli su održali i koncertnu promociju svog dugoočekivanog debitanskog albuma "Scars Remind Me" koji je objavljen u veljači, a da ovaj bend ima popriličnu bazu fanova, dokazuje i pun autobus, tzv. "Krynbus", štovatelja njihova opusa koji su iz Rijeke došli na pulski koncert. Iako je album tek objavljen, publika itekako dobro zna pjesme grupe Kryn, pa se tako moglo vidjeti i mnoge u prvim redovima kako pjevaju i znaju sve tekstove pjesama s tek objavljenog albuma "Scars Remind Me".

Tradicionalno koncertno izdanje Roštiljarke završeno je uz nastup žestokih riječkih Monox koji također imaju debitantski album "Perception Changes", nakon čega je večer nastavljena uz metal slušaonicu.

Kao i radijska emisija, i koncertna Roštiljarka promovirala je najnovija ostvarenja domaće metal i alter scene, a velik interes publike zasigurno je dobar poticaj voditeljima i urednicima emisije Zlatku Gotovcu, Darku Rajiću i Mihaeli Tikvicki da nastave s dosadašnjim kvalitetnim radom. Jer domaća metal scena ima izuzetno kvalitetne bendove, kao i publiku koja je itekako željna dobre svirke. (Napisala i snimila Tea TIDIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter