Rosić o planovima za Općinu Karojba

U općini me zateklo dosta otvorenih pitanja, Alen Rosić (M. RIMANIĆ)
U općini me zateklo dosta otvorenih pitanja, Alen Rosić (M. RIMANIĆ)

Novi načelnik Općine Karojba je Alen Rosić koji je na izbore izašao kao kandidat IDS-a i već u prvom krugu s 55,44 posto glasova osvojio načelnički mandat. Prije njega tu je dužnost obnašao Denis Lakošaljac, koji je dužnost preuzeo kao kandidat HSLS-a, a napustio ju je kao nezavisni.

- Čime su se do sad bavili?
- Radio sam kao programer, bavio sam se automatizacijom industrijskih postrojenja u duhanskoj industriji. Puno sam putovao, radio sam u Kini, Indoneziji, Egiptu, Alžiru, Švicarskoj, Bugarskoj, Irskoj i u još nekim zemljama gdje sam se nadgledao puštanje raznih tvornica u pogon. Taj je posao zahtijevao dobre komunikacijske sposobnosti, ali i prilagođavanje lokalnim kulturama radnika zbog uspostavljanja bolje poslovne suradnje.

- Koji su najveći problemi koji ste zatekli u Općini?
- Najveći problem je financijsko stanje. To su u prvom redu dugovi povezani s gradnjom školske sportske dvorane, ali i oni prema vatrogascima, vrtiću i drugim ustanovama koje Općina mora sufinancirati.

- Na čemu zasnivate svoj program?
- Zateklo me dosta otvorenih pitanja, među kojima bi posebno istakao školsku sportsku dvoranu, koja još uvijek nije u funkciji. Što se tiče budućih projekata, izdvojio bi zgradu osnovne škole u Motovunskim Novakima koju treba preurediti i prenamijeniti.

Ista sudbina čeka i dom u Rakotulama koji je u prilično lošem stanju. U tijeku je gradnja svlačionica u Škropetima, za koje se nadam da će uskoro biti gotove. Kao dugoročniji projekt razmatram oživljavanje industrijske zone da bismo u naše krajeve privukli investitore i poduzetnike.

U planu je iznalaženje adekvatnog rješenja za dječji vrtić jer postojeći zbog kraćeg radnog vremena predstavlja roditeljima velike probleme. Budući da Općina Karojba nije bogata, svoje će iskustvo i znanje u najvećoj mjeri iskoristiti za ostvarenje sredstava iz europskih fondova koji će nam nakon 1. srpnja biti na raspolaganju. (M. RIMANIĆ)

CIJELI RAZGOVOR PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter