Rose is a rose ... na Maloj sceni

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulska premijera predstave autorice Ivane Sajko "Rose is a rose is a rose is a rose" na Maloj sceni INK-a Gradskog kazališta Pula privukla je u nedjelju brojnu publiku i zaradila suzdržan, ali iskren aplauz.

Radi se o koprodukciji INK-a i Zagrebackog kazališta Mladih, a osim autorice Ivane Sajko u predstavi sudjeluju i glazbenici Alen Sinkauz (bas, kontrabas), Nenad Sinkauz (gitara), Vedran Peternel (elektronika, efekti) i Krešimir Pauk (bas).

Kazališni eksperiment u kojem se autorica pojavljuje u ulozi naratora, pisca price i lika iz price prožeta je iznimno dobro kalibriranim poetskim efektima. Autorica se koristila i metanarativnim pomagalima kao što su reprodukcija Rembrandtove "Nocne straže" i projekcije ulicnih nereda i kratkog animiranog filma.

Radnja price koja je u svojoj srži ljubavna, odvija se u noci sa srijede na cetvrtak, a glavni su likovi On i Ona. Upoznaju se u disku, vole se u sobi na desetom katu stambene zgrade, hodaju ulicama neimenovanog grada, sudjeluju u ulicnim prosvjedima koji se pretvaraju u pravu frku.



Ivana Sajko se jako dobro snalazi u ulozi koju si je zadala. Glazbenici se, osim u stvaranju pogodene glazbene kulise, pojavljuju i u ulogama Njega te u ulozi zbora. Ono što može zasmetati u "Rose is…" je pocetna narativna konfuzija u kojoj je teško pohvatati sve konce, kao i ponekad nepotrebne "šetnje" autorice po pozornici, no radi se o detaljima koje je baš zbog same kvalitete teksta i solidne izvedbe jako lako zanemariti.

"Rose is a rose is a rose is a rose" igrat ce u INK-u još u utorak i srijedu na Maloj sceni s pocetkom u 20 sati.


Podijeli: Facebook Twiter