Rosanda: Kajin laže i priča bedastoće

Vili Rosanda
Vili Rosanda

- Nadali smo se da Damir Kajin, sad kad je konačno na čelu jedne stranke, neće baviti politikantstvom, već da će ponuditi konkretne mjere, prijedloge ili rješenja, koje mogu doprinijeti smanjenju nezaposlenosti, pokretanju investicija te povećanju izvoza. Međutim, ništa od toga, izjavio je član predsjedništva IDS-a Vili Rosanda na današnjoj konferenciji za novinare u Puli.

- Kajinove bedastoće i laži kroz koje želi Istru prikazati kao leglo narkomana i lopova nisu ništa drugo nego očajnički potez da uđe još jedan put u Sabor. I zato Damir Kajin maltretira Istru. Kako bi došao do tog cilja, osigurati si saborski mandat, Damir Kajin ne bira sredstva, kleveće, galami, laže te zastupa teze u koje ni sam ne vjeruje. Nije se libio iskoristiti čak i poteškoće nekoliko istarskih poduzeća koji se nalaze u stečaju, ne bi li se pokušao prikazati u medijima kao svojevrsni spasitelj, a time je samo nanio neprocjenjivu štetu tim poduzećima.

Nedavno je počeo klevetati sve gradonačelnike i načelnike, insinuirajući, neutemeljenim konstrukcijama i nevjerojatnim akrobacijama da u Istri vlada kriminal i da su predstavnici lokalne vlasti po definiciji svi milijunaši i kriminalci. Takve su insinuacije, iako nemaju veze sa činjenicama, blago rečeno licemjerne, pogotovo ako uzmemo u obzir da (ne)rad u politici, omogućio je Damiru Kajinu da zaradi svojih prvih milijun eura.

IDS se protivi prljavoj politici konstantnog laganja i sijanja straha u svrhu političke promocije jednog čovjeka. Pozivam Damira Kajina da svojim lažima prestane maltretirati građane Istre. Pozivamo ga da počne raditi u interesu zajednice jer na žalost u svom dugom političkom vijeku saborskog zastupnika osim prijevremene mirovine mjerljivih rezultata rada nema. Svoje bi izjave trebao temeljiti na činjenicama, a ne na pričama iz oštarije, zaključio je Rosanda.

Načelnik Općine Gračišće Ivan Mijandrušić osvrnuo se na nedavne istupe Damira Kajina o navodnim malverzacijama sa zemljištem u Gračišću, dostavivši dokumentaciju koja nedvojbeno pokazuje da su konstrukcije Damira Kajin u potpunosti neutemeljene.

- Kajin je lagao kad je izjavio da je zemljište kupljeno jer dokumentacija potvrđuje da je zemljište naslijeđeno. Dokumentacija potvrđuje da Kajin laže i kad govori o urbanizaciji tog zemljišta. Činjenica je da je zemljište bilo u proceduri urbanizacije prije nego što sam postao načelnik. Dokumentacija potvrđuje također da Kajin laže kada kaže da je kroz zemljište prebijen dug s Fondom za razvoj poljoprivrede. Radi se o hipotekarnom kreditu koji uredno otplaćujem, a po završetku otplate Fond skida hipoteku i vraća mi ga u vlasništvo.

Za izrečene laži i klevete protiv mene i moje obitelji, podnijet ću kaznenu prijavu protiv Damira Kajina i iskoristiti sve pravne mogućnosti da takve nedemokratske metode političkog djelovanja konačno prestanu, zaključio je Mijandrušić. (C. B. GALIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter