Ropstvo u Londonu: Uhićeni muškarac i žena

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Muškarac i žena u dobi od 67 godina, uhićeni u četvrtak u Londonu u sklopu istrage o zatočenju triju žena duže od 30 godina, podrijetlom su iz Indije i Tanzanije, objavila je u subotu britanska policija.

"Osumnjičeni su indijskog i tanzanijskog podrijetla. Stigli su u Veliku Britaniju tijekom 60-ih godina", precizira Scotland Yard u priopćenju. "Mislimo da su dvije žrtve srele muškarca u Londonu u sklopu zajedničke političke ideologije i da su živjeli zajedno na jednoj adresi koju se može opisati kao komunu", dodaje policija.

"Upletene osobe, priroda te zajednice i način njezina funkcioniranju se ispituju i polagano i brižno prikupljamo informacije", navode istražitelji.

U četvrtak je britanska policija objavila da su tri žene, 69-godišnja Malezijka, 57-godišnja Irkinja i 30-godišnja Britanka, oslobođene prošlog mjeseca. "Imali smo slučajeve ropstva ili ljudi zatočenih protiv njihove volje tijekom deset godina, ali nikada ništa ovog obima", naglasio je detektiv Kevin Hyland.

U četvrtak uhićeni par u petak je oslobođen nakon isplate jamčevine. Sve tri žene su krajnje istraumirane i smještene na sigurno mjesto. Oslobođene su nakon što je udruga "Freedom Charity" pozvala policiju prethdno primivši telefonski poziv jedne od triju žena. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter