Ronjenje na dah: Katarina Turčinović viceprvakinja

Katarina Turčinović (A. TOŠIĆ)
Katarina Turčinović (A. TOŠIĆ)

Mlada Puljanka Katarina Turčinović osvojila je srebrnu medalju prvog finalnog dana bazenskog svjetskog prvenstva u ronjenju na dah koje se održava u Beogradu. Katarina je preronila 175 metara, što je za 12 metara više od svjetskog rekorda, međutim to joj nije bilo dovoljno za osvajanje zlatne medalje, jer je najiskusnija natjecateljica Ruskinja Natalia Molčanova postavila novi svjetski rekord preronivši 182 metra, pa se Katarina morala zadovoljiti drugim mjestom.

Hrvatski ronioci na dah osvojili su još dvije medalje u potpunosti opravdavši status favorita. U muškoj konkurenciji u disciplini dinamika bez peraja (ronjenje u dalj bez peraja) prvo mjesto i zlatnu medalju osvojio je Goran Čolak preronivši 206 metara. Time je Čolak postao aktualni svjetski prvak u svim bazenskim disciplinama (od 2011. godine svjetski je prvak u statici i dinamici s perajama te aktualni svjetski rekorder u dinamici s perajama), kao i aktualni timski svjetski prvak (timsko natjecanje uključuje i ronjenje u dubinu). Osim Gorana ovakav status nikad nije postigao niti jedan natjecatelj u povijesti svjetskog natjecanja u ronjenju na dah.

Za veliko iznenađenje pobrinuo se naš mladi debitant Vanja Peleš koji je preronio 200 metara i osvojio drugo mjesto i srebrnu medalju. (GI)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter