Ronjenje i laser show na Forumu

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

Prvi i jedini ronilački promotivni projekt "Pogled u plavo", koji spaja sigurnost u ronjenu, promociju ronjena te podvodnu izložbu, kao i promociju Hrvatske kroz ronjenje i ljepote hrvatskog podmorja, od jučer gostuje u Puli. Za potrebe ove manifestacije na glavnom gradskom trgu Forumu postavljen je montažni bazen promjera deset i dubine jedan metar u kojem će građani moći isprobati čari ronjenja ronilačkom opremom te, uz osnovnu poduku iz ronjenja, krenuti u prvi zaron.

Bazen je postavila slovenska tvrtka Remax, a građanima će pomagati i na pitanja odgovarati instruktori ronilačkog kluba HRVI Nemo Adriatic, koji su ujedno i članovi Specijalističke ronilačke postrojbe Grada Zagreba pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama, zajedno s instruktorima i roniocima Ronilačke mreže. 

Tako će svi zainteresirani još danas od 10 do 22 sata moći isprobati i besplatno zaroniti pod punom ronilačkom opremom uz stručno vodstvo instruktora ronjenja i na unutarnjim stranicama bazena pogledati podvodnu izložbu fotografija ljepota hrvatskog podmorja, podvodnog fotografa i člana RK HRVI Nemo Adriatic Marjana Radovića.

Sinoć je u tri termina posjetiteljima omogućeno da rone, a u večernjim satima Forum je utonuo u potpuni mrak. U ritmu elektronske glazbe održan je atraktivni laser show zagrebačke tvrtke Pro light.

Nositelj promocije ronjenja uz specijalistički ronilački tim za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba je i Ronilačka mreža. Manifestacija se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske i u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom. Sva gostovanja Pogleda u plavo mogu se pratiti i na web stranicama. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter