Roniocima set prve pomoći s kisikom


Danas je na Valsalinama, odnosno Mornaru, veliki broj članova Centra podvodnih aktivnosti "Pula", simpatizera i znatiželjnika pratio svečanost koja je organizirana u povodu donacije kompleta prve pomoći za pružanje pomoći kisikom u ronilačkim nezgodama. Tu je donaciju članovima CPA-a uručio gradonačelnik Boris Miletić.

Kako je pritom istaknuo predsjednik CPA-a Željko Košara, iako će im ova donacija itekako dobro doći i moraju je imati, zlu ne trebalo, ipak se svi nadaju da je neće koristiti.

- Naš klub djeluje već 48 godina, još dvije i imat ćemo lijepu 50. obljetnicu. Pritom moram naglasiti da nam je suradnja s Gradom Buzetom izuzetno važna, jer od održavanja cijevi i bunara Istarskom vodovodu ostvarujemo značajan dio prihoda, naglasio je Košara i pritom pozdravio gradonačelnika Buzeta Valtera Flega koji im je obećao i nastavak suradnje na obostrano zadovoljstvo.

- I ja želim da ovaj komplet ne koristite, ali, bude li vam trebao, sada ga imate. Ono što još mogu naglasiti je da mi je drago da Centar postoji i mogu vam obećati veliku feštu za dvije godine, kada budete slavili 50. godišnjicu postojanja, rekao je Miletić.

U ime ronilaca Aldo Vrbanac, inače zadužen za školovanje u Centru za podvodne aktivnosti, istaknuo je da ronioci najbolje znaju koliko im znači ova oprema.

CPA broji više od stotinu članova koji rone tijekom cijele godine, a dio ih radi i s mladima. Ronioci su tako već tijekom Domovinskog rata očistili priobalje od odbačenog streljiva, značajna je njihova uloga u traganju, spašavanju i pomoći na moru. I ove godine će započeti sezona eko-akcija 1. lipnja kojoj će se pridružiti i pulski ronioci. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ) 


Podijeli: Facebook Twiter