Ronili pod raškim "ledenjakom"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ionako zanimljivu sliku zaledenog kanala u Raškoj dolini, što je pojava rjeda i od juhe iz bolnicke menze, još atraktivnijom su ucinili ronioci iz DPA Rabac. Njih sedmero je, naime, u nedjelju iskoristilo jedinstvenu priliku da se spuste na 20-ak minuta ispod ledene kore, debele i do osam centimetara, nasuprot uvale Donišnica.

Bura je, na minus šest Celzija, debljala osjecaj hladnoce, a temperatura vode iznosila je jedan stupanj: nedovoljno opasno za zaustaviti pionirski pothvat hrabrih "pingvina", kojima se na nezašticenoj koži lica vec nakon tri, cetiri minute pocelo hvatati inje.

- Željeli smo samo isprobati to po mnogocemu posebno ronjenje pod ledom, bez ikakvog forsiranja, jer ono zahtijeva ozbiljnu pripremu. Kanal je dubok svega metar pa si brzo zamutiš vidokrug i ne možeš otkrivati ljepote podvodnog svijeta, no sretni smo zbog sasvim nove avanture, ispricao nam je Doriano Zupicic, predsjednik DPA Rabac.

Osim njega, u inace redovnom - a ovaj put nezaboravnom - klupskom ronjenju nedjeljom sudjelovali su i Kardi Županic, Nine Bajic, Manuel Markovic, Edi Ruklic, Elviro Frankovic te Andrea Cernjul. Kao da su se i nebu smilovali pa je Labinština vec sutradan, nakon gotovo dva tjedna, konacno izašla iz temperaturnog minusa. (I. R.)


Podijeli: Facebook Twiter