Ronilački "djedica" okićenu jelku uronio u more

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Danas su na kupalištu Valkane veliki broj djece i njihovi roditelji čekali dolazak omiljenog djedice, koji je ovaj put došao iz mora. Nakon što su proteklih dana Djeda Mraza vidjeli kako dolazi na motoru s bikerima, uživali u njegovoj kućici na Giardinima, vidjeli kako stiže brodom, očekivali njegov ulazak u domove kroz dimnjak nakon što je stigao saonicama koje vuku sobovi, ovaj put izronio je u Puli iz - mora.

Promocija ronjenja

Riječ je o prigodnoj aktivnosti u organizaciji Ronilačkog kluba Meduza u sklopu manifestacije "Prosinac u gradu".

- I ove godine, pod pokroviteljstvom Grada Pule - na čemu im se od srca i zahvaljujemo, organizirali smo ovaj doček ronilačkog Djeda Mraza i to na najpopularnijem gradskom kupalištu, kod poznatog "T mola", rekao je tajnik RK Meduza Marko Erceg.

Manifestaciju je glazbeno pratio i brojne okupljene građane zabavljao Sergej Rosca na gitari, dok je Brionka za svu djecu osigurala krafne, a Ronilački klub i brojne slatkiše.

- Cilj cijele ove akcije je da imamo još jedan lijepi događaj za građane u prosincu, prigodno na blagdane, ali uz more. Ujedno nam je cilj promovirati i ronjenje kao još jedan lijepi sport koji se može probati u našem gradu, rekao je Erceg.

Inače, kako je dodao, Ronilački klub Meduza ima 20-ak članova i još sedam, osam volontera, a glavnina aktivnosti usmjerena je čišćenje i odražavanje podmorja, promociju sigurnosti u ronjenju i podvodnom ribolovu te održavanje čistoće podmorja, koliko je to u njihovoj moći.

Slatkiši za najbolje

Nakon dolaska ronilačkog Djeda Mraza, koji je sretno ustvrdio da je "ovdje toplije, nego kod njega na Sjevernom polu", što su djeca popratila oduševljenim uzvicima, svi su zajedno prionuli kićenju jelke koju su brojni ronioci, njih desetak iz svih istarskih ronilačkih klubova, zajednički položili na dno mora u uvali. Za sve ?okupljene bili su spremni i kolači te kuhano vino, dok su najmlađi od Djeda Mraza dobivali slatkiše.

- Ovo mi je prvi puta da sam došla gledati kako Djed Mraz dolazi iz mora i super je. Mislim da će dijeliti i poklone, ali ne znam što. Super mi je što je došao i iz mora, već kada smo ga vidjeli i s bikerima, a dolazi i na saonicama... Pa onda zašto ne bi i iz mora, rekla nam je 8-godišnja Iva Čeh.

I mali 3-trogodišnji Dejan bio je zadovoljan "mokrim djedicom", koji mu je dao i lizaljku "zato što je bio dobar ove godine". (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ, snimio D. MEMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter