Rondu Histriae zlato, srebro i nagrada za najboljeg dirigenta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mješoviti pjevacki zbor Rondo Histriae iz Pule vratio se s brojnim nagradama s gostovanja u Ceškoj, s 25. medunarodnog natjecanja zborova Praga Cantat u Pragu, koje je održano od 27. do 30. listopada. Zbor se natjecao u dvije kategorije: kategoriji s programom duhovnih skladbi i onoj s programom svjetovnih i tradicijskih skladbi.

Na natjecanju je sudjelovalo dvadesetak zborova iz 12 zemalja (od Velike Britanije do Indonezije). Kao jedini predstavnik Hrvatske, zbor Rondo Histriae je u vrlo jakoj konkurenciji osvojio zlato u kategoriji svjetovnih i tradicijski skladbi te srebro u kategoriji duhovnih skladbi. Vinki Buric, dirigentici zbora, dodijeljen je pehar kao posebna nagrada komisije za izvanredno dirigiranje te je uz Jana Mlcochog proglašena jednom od dvoje najboljih dirigenata natjecanja.

Za tako izniman uspjeh zbora Rondo Histriae zaslužni su sljedeci clanovi-pjevaci: Stanislava Kacina Giovannini, Sanja Bankovic, Iva Catic, Maja Bolic, Ljiljana Kranjac, Sara Ciric, Ivana Dubravec, Angelina Tomic, Anita Marinšek, Snježana Cerne, Maja Brgic, Branka Tomašic, Višnja Zupancic, Tina Grabar, Goran Pitinac, Boris Fornazar, Nino Buric, Mario Hauser, Željko Antunovic, Vedran Mijic, Milan Grbic, Ivo Bosna i Stanko Cerljenko. (V. BEGIC)


Podijeli: Facebook Twiter