Rondo Histriae oduševio publiku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ovacijama oduševljene publike ispraceni su clanovi mješovitog pjevackog zbora Rondo Histriae nakon koncerta u povodu božicno-novogodišnjih blagdana, održanog u Rojcu.

Utkavši u prostor blagdansko ruho zahvaljujuci Marini Štembergar i udruzi TOFA te udrugama Marsroom, Sinestezija i Birikina, rondovci su poveli nazocne na ugodnu šetnju božicnim napjevima.

Sve je pocelo klasicnim "Von himmel hoch da komm ich her" (M. Luthera i J. S. Bacha) i "Wie schon leuchtet der morgenstern" (P. Nicolaija i Bacha), da bi se nastavilo poznatom popijevkom "Na nebu zvijezda izašla" i puckim napjevom iz Voloskoga u preradi M. B. Rašana "Poslan bi andel Gabrijel".

Uslijedio je niz pjesama sa španjolskog govornog podrucja, katalonska "Fum, fum, fum" i "El cant de Ocells" te venecuelanska narodna "Cantemos". Potom je izvedena i talijanska božicna pjesma "Dormi, dormi o bel bambin".

Treci tematski blok sadržavao je najpoznatije božicne pjesme "Christmas Tree", "Ring Christmas Bells", "The Little Drummer Boy", "Let it Snow!", "Have Yourself a Merry Little Christmas", "Zvoncici", "We Wish You" i "Tiha noc". Dirigentica je bila Vinka Buric.


Podijeli: Facebook Twiter