Ronaldo prekida karijeru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bivši brazilski reprezentativac Ronaldo u utorak je objavio da prekida karijeru! Iako vec godinama nije na nekadašnjoj razini kada je slovio za najboljeg igraca na svijetu, Ronaldo se namjeravao oprostiti na kraju tekuce sezone u kojoj je nosio dres Corinthiasa. Ozljede su ipak ostavile traga i Ronaldo je jednostavno odustao.

- Želio sam igrati do isteka svog ugovora, ali ne mogu više. Tijekom utakmice isplaniram neki potez, ali ga potom ne mogu i ostvariti. Vrijeme je za prekid. Ali, bilo je lijepo dok je trajalo. Prije cetiri godine u Milanu otkrio sam da imam problema sa štitnjacom, što usporava metabolizam. Lijeci se hormonima koji nisu dopušteni u nogometu tako da se nisam mogao podvrgnuti tretmanu, izjavio je Ronaldo koji je tijekom karijere imao i velikih problema s ozljedama.

Tijekom svoje briljantne karijere Ronaldo je s Brazilom osvojio dva naslova svjetskog prvaka (1994., 2002.), tri je puta bio proglašavan najboljim igracem na svijetu (1996., 1997., 2002.), a dvaput je osvojio "Zlatnu loptu" za najboljeg europskog igraca (1997., 2002.). S 15 postignutih pogodaka najbolji je strijelac u povijesti svjetskih prvenstava, a 2002. godine bio je s osam pogodaka, od kojih je dva postigao u finalu, i najbolji strijelac SP-a u Japanu i Južnoj Koreji.

Ukupno je odigrao 563 utakmice i postigao 388 pogodaka. Za brazilsku reprezentaciju odigrao je 97 utakmica i postigao 62 pogotka, dok je u klupskoj karijeri u 466 utakmica postigao 326 pogodaka.

Profesionalnu je karijeru zapoceo 1993. godine u Cruzeiru, samo godinu dana potom stigao je u Europu gdje mu je prvi klub bio PSV iz Eindhovena u kojemu je igrao dvije godine. Uslijedila je jedna sezona u Barceloni (1996./1997.) gdje je u 49 utakmica postigao 47 pogodaka.

Nakon toga proveo je pet godina u Interu, odakle je za 43 milijuna eura prešao u madridski Real. Nakon pet godina u "Kraljevskom klubu" odigrao je jednu sezonu u Milanu gdje je teško ozlijedio koljeno. Posljednje dvije godine proveo je u Corinthiansu.


Podijeli: Facebook Twiter