Ronaldo odveo Portugalce u polufinale

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U cetvrtfinalnom susretu Eura u Varšavi nogometaši Portugala pobijedili Cešku s 1:0 (0:0). Portugal u polufinalu ide na boljega iz susreta Španjolska - Francuska. Pred 54.000 gledatelja na Nacionalnom stadionu sudio je Howard Webb iz Engleske. Strijelac: 0:1 Cristiano Ronaldo (79).

CEŠKA:
Cech - Gebre Selassie, Sivok, Kadlec, Limbersky -Hübschman (od '86 Pekhart), Plašil - Jiracek, Darida (od '61 Rezek), Pilar- Baroš

PORTUGAL: Patricio - Pereira, Alves, Pepe, Coentrao - Meireles (od '88 Rolando), Veloso, Moutinho - Nani (od '84 Custodio), Postiga (od '40 Almeida), Ronaldo

Cristiano Ronaldo je odveo Portugal u polufinale EURA postigavši jedini zgoditak u pobjedi protiv Ceške.

Ronaldo je bio junak utakmice u kojoj je imao dvije vratnice i još nekoliko dobrih prilika, a Portugal je posve zasluženo ušao medu cetiri najbolje momcadi Europe. Cesi su dominirali u prvih pola sata, a potom su se preostalih sat vremena "savijali" pod napadima Portugalaca i da na vratima nije bilo Petra Cecha poraz bi bio puno veci.

Cesi su, iako bez Tomaša Rošickog u sastavu, puno rastrcanije i hrabrije otvorili utakmicu, s brojnim ubacivanjima u napad igraca iz drugog plana. U nekoliko navrata uspjeli su doci pred portugalska vrata, no nisu imali izrazitu priliku.

Portugalci su tek nakon pola sata igre uspostavili ravnotežu, što je rezultiralo s jedine dvije prilike prvoga dijela koje je promašio Ronaldo. U 33. minuti Ronaldo se iz izgledne pozicije odvažio na "škarice" koje su otišle pokraj vrata, da bi u 45. minuti Portugalac maestralno, jednim potezom prevario dvojicu Ceha, no njegov snažan udarac odsjeo je na vratnici.

Drugo poluvrijeme je zapocelo velikom šansom Huga Almeide koji je neometan glavom sa šest metara loptu poslao pored vrata. U 49. minuti Ronaldo je ponovno u akciji, no njegov šut iz slobodnog udarca s oo 30 metara zarvšio je opet na vratnici.

U 61. minuti vratar Cech ispod grede vadi snažan udarac Meirellesa, a isti igrac je u 72. minuti s deset metara pucao visoko preko vrata. Portugalci sve više navaljuju, pa u 73. minuti Nanijev udarac iskosa s deset metara ne pogada vrata.

I konacno, u 79. minuti Ronaldo je docekao svoj trenutak nakon dvije vratnice. S desne strane se probio Moutinho, a njegov centaršut Ronaldo u padu glavom zakucava u mrežu. Dokraja su Portugalci mogli postici i drugi zgoditak, no Cech ipak bnije dopustio više od jedne lopte u svojoj mreži.


Podijeli: Facebook Twiter