Ronald Korotaj predsjednik Udruženja hotelijera pri HGK

Ronald Korotaj (M. MIJOŠEK)
Ronald Korotaj (M. MIJOŠEK)

Predsjednik uprave umaškog Istraturista Ronald Korotaj izabran je za predsjednika Udruženja hotelijera pri HGK, a za zamjenike su izabrani potpredsjednica porečke Valamar Riviere Ivana Budin Arhanić,  predsjednik uprave rovinjske Maistre Tomislav Popović, predsjednik uprave Hoteli Cavtat Liburnia grupe Giorgio Cadum te izvršni direktor Bluesun grupe Tonči Boras, priopćuju iz HGK.

- Vjerujem da ćemo udruživanjem pri HGK  imati lakši, bolji i jači ulaz prema kreatorima gospodarskih politika te na taj način raditi na dodatnom promicanju i ispunjenju razvojnih ciljeva hotelijerstva, poručio je Korotaj istaknuvši kako očekuje i dodatnu integraciju struke kroz infrastrukturu komore.

Udruženje hotelijera do sada je djelovalo u nekoliko županijskih komora, a HGK ga je odlučila revitalizirati u nacionalno udruženje kako bi što uspješnije mogla zastupati interese članica te kako bi se raspoloživa komorska financijska sredstva mogla što efikasnije iskoristiti neposrednim odlučivanjem hotelskih tvrtki.

- Hotelijeri udruživanjem kroz HGK dobivanju jaču pregovaračku moć lobiranja, povezivanje na razini zemlje, ali i inozemstva, ulaz na nova tržišta, povezivanje s različitim partnerima u područjima posebnog interesa kao što su primjerice sportski i zdravstveni turizam, usluge istraživanja i analiza segmenata koji ih zanimaju, objasnila je direktorica Sektora za turizma HGK Leila Krešić Jurić. Najavila je, na temelju zahtjeva hotelijera, i izradu analize o utjecaju smanjenja stope PDV-a na usluge smještaja, ugostiteljstva i pratećih usluga na konkurentnost i razvojni potencijal sektora turizma te Nacionalni plan istraživanja za razvoj turizma.

U sklopu Udruženja hotelijera osnovana je i grupacija malih luksuznih hotela i to upravo na njihovu inicijativu. Predsjednik grupacije tek će se izabrati za dva tjedna. (B. B.)


Podijeli: Facebook Twiter