Ronald Braus pjevao za porecke ucenike

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bariton Ronald Braus i pijanistica Vesna Ivanovic Ocvirk u utorak su u kazališnoj dvorani poreckog Puckog otvorenog ucilišta održali matineju pod nazivom "Od baroka do rocka".

Koncert je prireden za gimnazijalce porecke Srednje škole Mate Balote koji su kroz ovaj zanimljivi glazbeni susret imali prilike uživo cuti neke od najpoznatijih opernih arija, ali i upoznati se s djelima Frederica Chopina i Roberta Schumanna, dvaju velikih glazbenika cija se 200. godišnjica rodenja slavi ove godine.

Jednosatni koncert otvorio je Bachov "Gigue u d-molu", a uslijedile su arije iz Händelove opere "Rinaldo", Mozartovih "Don Giovannija", "Carobne frule" i "Figarovog pira", Donizettijeve "Rite", te skladbe "Lastavica" Vatroslava Lisinskog, Kuntariceva "Bože daj mi snage" i "Neka cijeli ovaj svijet" iz mjuzikla "Jalta, Jalta". Prije svake izvedbe Braus je predstavio skladbu i period u kojem je nastala.

"Ovaj je koncert plod dugogodišnje suradnje koju imamo s poreckim Puckim otvorenim ucilištem. Prije cetiri godine slican smo koncert održali za tadašnje maturante, pa smo sada nastupili za novu generaciju. To je zgodna prilika da djeca upoznaju ono što rade na nastavi, ali i da to uživo poslušaju u svome gradu.

Osim toga, Porec ima i Steinway, najbolji klavir u Hrvatskoj, što nam je dodatan izazov", rekao nam je nakon koncerta Braus.

Njegova suradnja s kolegicom Ivanovic Ocvrik traje vec više od petnaest godina, pa uz još edukativnih koncerata u Rovinju, Pazinu i Buzetu tijekom ove godine najavljuju i jedan veliki koncert kojim ce prosloviti ovu uspješnu suradnju.


Podijeli: Facebook Twiter