Ronald Braus otvara Poluotok radosti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Koncertom baritona Ronalda Brausa i pijanistice Vesne Ivanovic Ocvirk u srijedu u lapidariju Arheološkog muzeja Istre pocinje 1. festival komorne glazbe Poluotok radosti u organizaciji Istarske glazbene scene mladih, AMI-ja i Turisticke zajednice grada Pule.

Pokretanje novog programa bio je povod konferenciji za novinare, a Poluotok radosti najavili su Ivanovic Ocvirk, predsjednica IGSM-a, Kristina Mihovilic, zamjenica ravnatelja AMI-ja, i Sanja Cinkopan Korotaj, direktorica pulskog TZ-a.

"Ovaj se festival javlja kao jedini festival komorne glazbe u Puli, festival komornog muziciranja koji za svoj cilj ima predstavljati glazbenike iz ovih krajeva", rekla je Ivanovic Ocvirk.

Na programu su i koncerti saksofonistice Jovane Joka i Danijele Horvat (11. kolovoza) te gudackog kvarteta Metropolitan u sastavu Ivan Zovko i Marija Šverko (violine), Mislav Pap (viola) i Nikolina Ticinovic (violoncelo).

Oni ce u lapidariju AMI-ja svirati 19. kolovoza, dok ce posljednji festivalski koncert biti onaj sopranistice Danijele Perosa i pijanistice Ivanovic Ocvirk 26. kolovoza. Pocetak svih koncerata predviden je za 21 sat, a ulaz je slobodan.

"Jako smo zadovoljni ovom suradnjom iako vec imamo zajednickog iskustva na slicnim produkcijama upravo u lapidariju Arheološkog muzeja", rekla je Mihovilic i dodala da time i obogacuju muzejsku ponudu.

"S obzirom na to da se stalni postav desetljecima nije mijenjao, ovaj festival može doprinijeti oplemenjivanju njegovog sadržaja, kao i okoliša te privuci nove posjetitelje", rekla je Mihovilovic.


Podijeli: Facebook Twiter