Ronald Braus: Hvala bogu, živ sam!

Ronald Braus u pulskoj Općoj bolnici
Ronald Braus u pulskoj Općoj bolnici

Rovinjski bariton Ronald Braus, u nedjelju u 13 sati, kod mjesta Okreti, imao je prometnu nesreću. S njim u vozilu, na mjestu suvozača bio je prijatelj, koji je prošao bez težih ozljeda. Obojica se trenutno nalaze u pulskoj Općoj bolnici iz koje će ovih dana Ronald biti prebačen na zagrebačko Rebro, gdje ga očekuje operacija. Slomljena mu je prsna kost i povrijeđen jedan kralježak.

- Ne znam što reći osim hvala bogu, živi smo. Trenutno se osjećam O. K., i ono što je najvažnije ništa me ne boli, veli nam iz bolničke sobe Roni, o čijoj je prometnoj nesreći vijest Rovinjom, ali i šire prostrujala poput metka. Osim što je riječ o poznatom Rovinjcu, nevjerica je bila tim veća što su se upravo na istoj cesti, i na udaljenosti od dvjestotinjak metara dogodile čak tri prometne nesreće.

- Mislim da je svemu kumovala masna i prljava cesta. Vozio sam sporo, ponajviše stoga što mi je samo koji trenutak ranije svjetlima signalizirano da usporim. Jednostavno, na minimalnoj brzini  izgubio sam kontrolu nad vozilom, a automobil se našao na krovu. Doživio sam potres mozga i nakratko izgubio svijest. Sjećam se da su nam odmah pomoć pružili ostali sudionici u prometu, a među njima prepoznao sam i jednog mog sugrađanina pa mu i ovim putem zahvaljujem, kaže Roni,  kojeg smo pitali i što je s njegovim automobilom Peugeotom 207.

- Totalka, ali ponavljam jedino je važno da smo mi dobro, odgovara Braus, kojega nakon operacije u Zagrebu, a čeka radna Novogodišnja noć na Trgu u Rovinju?!

- Ma nema šanse da se do tada ne oporavim. Pa svi putovi vode u Rovinj i na otvoreni doček najluđe noći u godini i društvu Parnog valjka i Le mondea, obećava Braus dolazak i svoju tradicionalnu voditeljsku ulogu dokazujući upravo i ovog puta onu poznatu: "Show must go on". (Nina ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter