Romeo Matošević nositelj liste ISU-a u Rovinju

Darko Jakus, Ivan Flego, Đulia Dušić, Romeo Matošević
Darko Jakus, Ivan Flego, Đulia Dušić, Romeo Matošević

Na konferenciji za novinare predstavljena je lista kandidata Istarske stranke umirovljenika Rovinj za Gradsko vijeće Rovinja, koju predvodi Romeo Matošević. Kako je rečeno, stranka je prije godinu i pol dana osnovana na nivou Istre i aktivna je u mnogim gradovima, odnosno podružnicama. Ono što je karakterizira je lijeva politička orijentacija, visoka moralna načela, odanost antifašizmu i slobodno mjesto za svakog dobromislećeg, poštenog i radnog čovjeka.

- Rovinjska podružnica Istarske stranke umirovljenika iz više se razloga odlučila za kandidaturu svojih članova u Gradsko vijeće. Između ostalog, i upravo zato jer nemamo političkih ambicija i pretenzija na fotelju, već isključivo jer želimo, svojim znanjem iskustvom i umijećem, participirati pri donošenju važnih gradskih odluka koje se tiču svih građana. Uz činjenicu da Rovinj ima 3,5 tisuća umirovljenika, a samo je trećina i politički angažirana, imamo mjesta za sve neopredijeljene, ujedno i sposobne ljude koji svojim primjerom, angažmanom i stavovima mogu i žele doprinijeti boljem životu "zlatne", ali i svih ostalih generacija Rovinja, rekao je Matošević.

Govoreći o programu za koji će se zalagati Istarska stranka umirovljenika u Rovinju, pod uvjetom da njeni predstavnici uđu u vijeće, nositelj liste izdvojio je mjesne odbore.

- Naš prvi zadatak bit će osnivanje mjesnih odbora, koje Rovinj, osim kao mrtvo slovo na papiru i u Statutu grada, ni danas nema. Inzistirat ćemo i na uvođenju svakodnevnih gradskih linija koje bi višekratno povezivale jug i sjever grada, odnosno na uklanjanju sve brojnijih, a prečesto i nepotrebnih prometnih barijera (rampi) koje onemogućavaju ulaza u grad.

Smatramo da se s rampama pretjeralo, pa je "stari grad", koji se svojim gabaritima znatno proširio, postao utvrda u koju je teško ući, a žiteljima i poslovnim ljudima koji u njemu rade, otežano je normalno komuniciranje. S tim u vezi, tražit ćemo i smanjivanje broja naplatnih parkirališnih mjesta, odnosno visine naplate parkirališnog prostora.

Također, s posebnom ćemo pažnjom gledati na pluća grada Zlatni rt, koji nije vlasništvo ni jedne stranke, već svih nas građana, pa ga i svi zajedno moramo čuvati i pravilno valorizirati, rekao je Romeo Matošević te je dodao da će ova stranaka, uz rješavanje tekuće problematike iz života grada, posebnu pažnju poklanjati starim i nemoćnim sugrađanima, invalidima i bolesnima, kao i antifašistima i borcima NOR-a i Domovinskog rata, ali i svima ostalima kojima je pomoć potrebna. (Napisala i snimila N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter