Romaticna prosidba u Areni

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Puli je bila mirna i tiha vecer, sunce je polako uranjalo u more kada je dvoje mladih negdje poslije 21 sat držeci se za ruke ušetalo u pulsku Arenu. Putem osvijetljenim bakljama stigli su do malog platoa ispod lukova, gdje je on kleknuo i zaprosio je. On je zaplakala i rekla "da".

On je Max Borsboom, ima 26 godina, potporucnik je u Kraljevskoj nizozemskoj mornarici, a ona je Tamara van der Heijden, dvadesetpetogodišnja studentica na Katedri za medunarodne odnose Sveucilišta u Groningenu, gdje ce uskoro magistrirati. Oboje su u Nizozemci, upoznali su se prije sedam godina na Kraljevskom pomorskom fakultetu u Nizozemskoj i od tada su nerazdvojni. Posljednjih godinu dana i žive zajedno. Vole putovati, pa su tako puno putovali Europom, a za svoj odmor ove su godine izabrali Pulu.

- I ja i Tamara volimo povijesne i arheološke znamenitosti, pa sam je odlucio na jednom od takvih mjesta zaprositi, moj je izbor pao na jedno od najljepših mjesta u Hrvatskoj - pulsku Arenu, javio sam se Arheološkom muzeju Istre i oni su mi pomogli da sve bude savršeno, ispricao nam je Mark nakon što je njegova odabranica rekla sudbonosno da. A rekla je to u pravom trenutku jer se uskoro nakratko opraštaju, buduci da Mark putuje u šestomjesecnu protu-piratsku misiju.

Tamara je zaista sinoc bila uzbudena, a ispricala nam je i kako je Mark cijeloga dana bio nervozan. Malo ju je iznenadio kad se prije no što su krenuli u Arenu posebno dotjerao, ali rekao joj je kako nakon light-showa koji ce se zbivati u Areni idu na veceru na neko posebno mjesto. Sve je izmislio, ali nije mu zamjerila, jer je iznenadenje koje joj je priredio zaista bilo preveliko. Pulski amfiteatar bio je tako savršena kulisa za predstavu koju je jedan romantican mladic priredio svojoj buducoj supruzi. (B. V.)


Podijeli: Facebook Twiter