Romanu Bošcu nagrada za životno djelo

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Nacionalnoj i sveucilišnoj knjižnici u Zagrebu u ponedjeljak su podijeljena godišnja priznanja HGK-a za uspješno poslovanje. Nagradu za životno djelo primio je prof. dr. sc. Romano Božac.

Ovaj je Istranin poznati znanstvenik i profesor na Agronomskom fakultetu u Zagrebu te autor najvece enciklopedije gljiva na svijetu. Covjek je to koji u zagrebackom parku Maksimir uz pomoc pasa uspijeva naci tartufe!

Zlatna kuna za inovacije pripala je Vjekoslavu Majeticu, inovatoru, osnivacu i vlasniku zagrebacke tvrtke Dok ing poznatoj po najnižem buldožeru na svijetu koji u južnoafrickim rudnicima platine izvlaci 120 tona rude u sat vremena.

Zlatnu kunu za inovaciju dobio je i Branimir Ružojcic, znanstvenik i inovator, osnivac i vlasnik pulske tvrtke Tema d.o.o.  Upravo je tvrtka Tema razvila elektromotor koji bi se ugradivao u prednje kotace Dokingova automobila.

Znak Hrvatske kvalitete pripao je Osjeckoj pivovari, Buzetskoj pivovari BUP za svijetlo pivo, tvrtki Vargon d.o.o. iz Rijeke za proizvodnju cijevi i dr.

Naslov Izvorno hrvatsko dodijeljen je tvrtki Fitofarmacija za caj Primus te Prestigeu, poduzecu iz Pule, za liniju osvježivaca zraka Shake.

Zlatna kuna dodijeljena je zagrebackim tvrtkama Koncar - Energetski transformatori d.d. i Geofoto te Nexus iz Cerne, u kategoriji najuspješnije banke dodijeljena je PBZ-u, a u rangu društava osiguranja UNIQA osiguranju.


Podijeli: Facebook Twiter