Romanticni Rovinj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Noc svetog Lovre, manifestacija koju u suradnji s ugostiteljskim objektima Turisticka zajednica Rovinj želi promovirati pod sloganom «Romanticni Mediteran», ove je godine posebno uspjela.

Uzduž rive i na glavnom gradskom trgu sve je doista bilo u duhu romantike. Ugašena svjetla javne rasvjete na kojima su bile pricvršcene baklje, te svijece u vecini ugostiteljskih objekata privukli su brojne domace i goste koji su na taj nacin obilježili noc u godini kada je trag padajucih kometa najvidljiviji.



Rovinj prerušen u romanticno ruho nudio se na šest punktova - pozornica koje su na meniju imale uglavnom romanticne note, a raznovrsna ponuda zadovoljila je vjerojatno svaciji ukus.

Jedna od posebnosti i novina ove godine bili su iznimno atraktivni svjetlosni efekti koji su se smjenjivali na starogradskim fasadama na glavnom gradskom trgu i plijenili poglede prolaznika. Bilo je tu za svakog ponešto. Svirali su se evergreeni, ali i klasika, izvodile su se duhovne i romanticne skladbe, a nije nedostajalo ni jazz standarda, autorskih pjesma, poznatih arija iz mjuzikla i opereta, kao ni sentimentalne glazbe te klapskog pjevanja.



Na Trgu maršala Tita, gdje se nalazila središnja bina, posjetitelji su uživali u nastupu grupe Dream Project, klavijaturista Kristiana Terzica i komornog zbora Rubino, koji su upravo za ovu prigodu aranžirali poznate ljubavne pjesme i evergreene. Ovaj je recept bio doista uspješan jer je publika odlicno reagirala i aktivno sudjelovala u nastupu. Tu je nastupala i grupa Mildres, koja se predstavila izvedbama jazz standarda i autorskim pjesmama.



Trg Rivijera bio je rezerviran za operetne arije i filmsku glazbu koju su izvodili glazbenici Hrvatskog glazbenog centra - Gorana Biondic (sopran), Mario Bokun (tenor), Robert Palic (bas) i Martina Micija (klavir), dok se duo Davor i Gracijan Terzic predstavio izvedbama domace i country glazbe. Na Trgu Pignaton moglo se poslušati blues, pop i world muziku, sve u interpretaciji dua Denis&Nasco.

Na Obali Alda Rismonda culi su se nježni zvuci Panove frule koju je svirao madarski umjetnik Janoš Kegye, a za vrijeme nastupa odlicnog domaceg dua Eligio&Maurizio plesalo se i zabavljalo. U starogradskoj jezgri, u Grisiji, dalmatinske klapske i duhovne pjesme u izvedbi mješovite klape Rovinj oduševile su publiku. Tu su nastupali i Božidar Brajkovic (tenor) te Zoran Jašek (klavir), koji su izvodili poznate arije.



Ispred crkve sv. Franje uprilicena je Pergolesijeva opera «La serva padrona», koju su izveli bariton Ronald Braus i mezzosopranistica Blanka Tkalcic, dok se u ulozi redatelja i glumca našao Dinko Bogdanic, a sve je za klavirom ispratio pijanist Davor Ljubic.

Za prolaznike jedan od najatraktivnijih dijela bio je svakako nastup clanica rovinjske skupine Roxanne koje su na više gradskih lokacija izvele svoje plesne performanse, a s gradske je rive i popularne plaže Baulota kretala povorka batana s feralom.


Podijeli: Facebook Twiter