Romanticni klavir Regine Shamvili

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gruzijsko-americka pijanistica i dobrotvorka Regina Shamvili, glazbenica impozantnog profesionalnog životopisa i neupitne karizme, nastupila je u rovinjskoj crkvi franjevackog samostana na poziv Ljetnog festivala Rovinj.

Njezino se koncertno gostovanje ocekivalo s posebnim kuriozitetom, unatoc cinjenici da ovoj umjetnici nije moglo ponuditi reprodukciju kakvu ocekuje jer instrument koji je imala na raspolaganju svakako ne zadovoljava standardima Shamvili, izmedu ostalog prepoznate kao Steinway Artist. Usprkos tomu program koji je odlucila ponuditi ostavio je upecatljiv trag na istarskom kulturnom prostoru.

Izbor najvecih predstavnika glazbenog romantizma poman je i inteligentan jer obuhvaca one autore koji su svojim stvaralackim intervencijama u svijet glazbe donijeli razlicite stilske novine, a koje su nametnule i nove norme interpretativnih i tehnickih postavki. Shamvili se s velikom strasti i velikim razumijevanjem prepušta svakom skladatelju, njegovim idejama, no i vlastitim kreacijama.


Podijeli: Facebook Twiter