Romanticna vecer uz zalazak sunca i zvijezde

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

I trece izdanje novigradskog Astro partyja Lunasa sinoc je privuklo mnoštvo znatiželjnika koji su proveli ugodnu vecer prožetu romantikom, mistikom i astrološkom atmosferom. Program je poceo zalaskom sunca, ispracenog u Parku Novigradske biskupije uz ugodne zvukove flautistica Nataše Dragun i Samante Stell, koje su tijekom veceri bile zadužene za glazbenu animaciju, zajedno s posebno odabranim ambijentalnim i new age ritmovima DJ-a Davora.

Dojam je pojacao potpuni mrak na Velikom trgu i u Parku Novigradske biskupije, gdje su jedinu svjetlost davale stotine malih svijeca i baklje, postavljene uzduž staza kojima su se posjetitelji kretati. Na dolasku posebnu dobrodošlicu stvarao je zvonik odjeven u neobicno ruho - posebnim projekcijama fotografija s motivima iz svemira bio je oslikan od vrha do dna, sa svih cetiri strana. Ondje je bilo sangrije i vina zasladenog vocem, pa se svatko, tko je želio, mogao besplatno pocastiti. Mnogi, domaci i strani, opcinjeno su promatrali zvonik, šecuci trgom te sjedeci na stepenicama pored crkve i iz obližnjih lokala. Ugoda je bila potpuna, pravi odmor za uši i dušu – bez treštave i agresivne muzike, toliko uobicajene za ove ljetne mjesece duž cijele naše obale.

Romantika je doslovce vladala u parku, gdje su zaljubljeni parovi i ne samo oni sjedili na klupicama, travi i zidinama promatrajuci projekcije fotografija nebeskih tijela na postavljenim platnima. Drugi su strpljivo cekali u podugackim redovima ispred dva teleskopa kojima su se mogle razgledati zvijezde i druga, te subotnje veceri vidljiva tijela, uz pojašnjenja  astronoma iz višnjanske zvjezdarnice. Poznati astronom Korado Korlevic održao je predavanje o 2009. kao medunarodnoj godini astrologije.


Podijeli: Facebook Twiter