Rolland pohvalio istarske malvazije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uz potporu istarskih vinara iz udruge Vinistra, u Brtonigli je priredeno kušanje istarskih malvazija za jednog od vodecih svjetskih vinskih konzultanta i enologa, Francuza Michela Rollanda. Na degustaciji 28 vina, što je organizirala vinarija Saints Hills u restoranu San Rocco, prisustvovalo je desetak hrvatskih vinara, enologa i strucnjaka.

Rolland je malvazije ocijenio vrlo dobrima, osvježavajucima, pitkima i proizvedenima po pravilima struke. Dodao je da hrvatski vinari imaju priliku pozicionirati se na medunarodnom tržištu originalnim vinima specificnog izraza.

- Malvazije su sve dobre, s razlicitim karakteristikama. Niti jedno vino nije imalo grešku, što je vrlo dobro za buducnost vinarstva u Hrvatskoj. Uz hranu koju sam probao u proteklih nekoliko dana, bila su to gotovo savršena vina, rekao je Rolland.

Predstavljena su mu vina proizvodaca Benvenuti, Brcic, Coronica, Clai, Degrassi, Franc Arman, Geržinic, Kabola, Kozlovic, Kraljevic, Krulcic, MaDeBaKo, Matoševic, Pilato, Pinquentum, Poletti, Radovan, Trapan, Saints Hills i Roxanich.

Rolland je u Hrvatsku stigao na poziv vlasnika vinarije Saints Hills Ernesta Tolja, koji posjeduje tri vinograda i dvije vinarije, u Istri i Dalmaciji.


Podijeli: Facebook Twiter