Roland Garros: Tsonga izbacio Federera

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Francuski tenisač Jo-Wilfried Tsonga plasirao se u polufinale Roland Garrosa nakon što je u četvrtfinalu neočekivano lako porazio Švicarca Rogera Federera 7:5, 6:3, 6:3.

Bio je to njihov 13. međusobni susret i četvrta Tsongina pobjeda. Tsonga će u polufinalu igrati protiv Španjolca Davida Ferrera koji je bez suviše stresa pobijedio sunarodnjaka Tommyja Robreda 6:2, 6:1, 6:1. Ferrer se drugu godinu uzastopce plasirao u polufinale ovog turnira.

Francuzi se nadaju kako bi Tsonga ove godine mogao otići i do samog kraja postavši prvi domaći pobjednik na 'crvenoj pariškoj zemlji' nakon 1983. godine i pobjede Yannicka Noaha.

U preostalim susretima četvrtfinala u srijedu se sastaju Srbin Novak Đoković i Nijemac Tommy Haas, te Španjolac Rafael Nadal i Švicarac Stanislas Wawrinka.

S. Williams i S. Errani u polufinalu Roland Garrosa

Prva tenisačica svijeta, Amerikanka Serena Williams i prošlogodišnja finalistica Roland Garrosa, Talijanka Sara Errani plasirale su se u polufinale ovogodišnjeg izdanja turnira tenisačica u Roland Garrosu.

Williams je sa 6:1, 3:6, 6:3 nadigrala Ruskinju Svetlanu Kuznjecovu, dok je Errani sa 6:4, 7:6 (6) bila bolja od Poljakinje Agnieszke Radwanske.

Preostala dva četvrtfinala, u kojima se sastaju Ruskinja Marija Šaraova i Srpkinja Jelena Janković, te Ruskinja Marija Kirilenko i Bjeloruskinja Viktorija Azarenka, na programu su u srijedu.

Dodig ispao i u paru
Nakon što je ispao u prvom kolu pojedinačne konkurencije Roland Garrosa, hrvatski tenisač Ivan Dodig oprostio se od pariškog turnira i u konkurenciji parova.

Dodig i Brazilac Marcelo Melo izgubili su u četvrtfinalu od austrijsko-brazilskog para Alexander Peya - Bruno Soares 4:6, 4:6. Hrvatski tenis ostao je tako bez predstavnika na drugom Grand Slam turniru sezone. (Hina/Reuters)


Podijeli: Facebook Twiter