Roland Garros: Šarapova i Williams za naslov

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ruskinja Marija Šarapova i Amerikanka Serena Willliams finalistice su Grand Slam turnira Roland Garros u Parizu. Šarapova je do finala stigla nakon polufinalne pobjede nad Bjeloruskinjom Viktorijom Azarenkom 6:1, 2:6, 6:4, dok je Williams uvjerljivo slavila protiv Talijanke Sare Errani sa 6:0, 6:1.

Prva igračica svijeta Serena Williams "demolirala" je u samo 46 minuta Erani, a bilo je to i najizvjesnije polufinale Garrosa još od 1984. kad je Chris Evert nadigrala Camille Benjamin sa 6:0, 6:0. Errani je u meču osvojila samo 16 poena, a do jedinoga gema došla je pri zaostatku 0:6, 0:3.

Dvoboj druge i treće tenisačice svijeta Šarapove i Azarenke bio je dvosatna borba "udaračica" u kojoj je Šarapova imala više preciznosti te će u finalu braniti svoj prošlogodišnji naslov. Nakon lako dobivenog prvog seta, Šarapova je također lako izgubila drugi, a potom joj je pomogla polusatna stanka zbog kiše. U trećem setu Ruskinja je opet pronašla svoju igru, propustila je meč-lopte kod 5:2, da bi kod 5:4 servirala odlično i prošla u finale gdje će tražiti svoj peti Grand Slam naslov u karijeri. Azarenka je igrala svoje prvo polufinale u Garrosu.

U međusobnim dvobojima Serena vodi protiv Šarapove s 13-2, a Ruskinja nije slavila protiv Amerikanke dugih devet godina. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter