Roland Garros: Šarapova i Bouchard u polufinalu

Drugo uzastopno polufinale Grand Slama - Eugenie Bouchard (Reuters)
Drugo uzastopno polufinale Grand Slama - Eugenie Bouchard (Reuters)

Ruskinja Marija Šarapova i Kanađanka Eugenie Bouchard prvi su polufinalni par ovogodišnjeg Roland Garrosa. Sedma nositeljica Šarapova je u četvrtfinalu s 1:6, 7:5, 6:1 bila bolja od Španjolke Garbine Muguruza, dok je 18. nositeljica Bouchard svladala drugu Španjolku, 14. nositeljicu Carlu Suarez Navarro sa 7:6 (4), 2:6, 7:5.

Četverostrukoj pobjednici Grand Slam turnira Šarapovoj trebalo je 126 minuta da u gledalište preseli jedinog nepostavljenog sudionika četvrtfinala u muškoj i ženskoj konkurenciji. Muguruza je u drugom kolu izbacila najbolju svjetsku tenisačicu Serenu Wiiliams, a odličnu formu potvrdila je i u prvom setu, koji je uvjerljivo riješila u svoju korist.

Sedma nositeljica se malo pribrala u drugom setu i povela s 4:1, Muguruza je uspjela vratiti izgubljeni servis, no potom joj je Ruskinja još jednom oduzela početni udarac i tu je priči bio kraj, jer je Španjolka u trećoj dionici potonula i Šarapova je uspjela izboriti svoje peto polufinale na pariškoj zemlji.

Ono će donijeti reprizu lanjskog susreta drugog kola Roland Garrosa u kojem je Ruskinja uvjerljivo svladala Kanađanku, no otad je Bouchard puno napredovala i stigla do drugog uzastopnog polufinala na Grand Slam turnirima. U Melbourneu ju je zaustavila kasnija pobjednica Li Na, sad će probati napraviti barem korak više nakon što je u četvrtfinalu nakon 142 minute igre svladala Suarez Navarro, koja je prethodno izbacila Ajlu Tomljanović.

Mogla je Španjolka skrojiti drugačiji scenarij jer je u prvom setu kod rezultata 5:4 imala set loptu na svom servisu, ali on je u konačnici pripao Kanađanki nakon tie-breaka. Drugi set uvjerljivo je otišao na stranu Suarez Navarro koja je potom povela s 4:1 u trećem, ali od preostalih sedam gemova šest su pripala njenoj protivnici koja je tako izborila polufinale.

Za razliku od neizvjesnih mečeva u ženskoj konkurenciji, u muškoj su Srbin Novak Đoković i Latvijac Ernests Gulbis bez izgubljenog seta izborili međusobno polufinale.

Drugi nositelj Đoković je sa 7:5, 7:6 (5), 6:4 za 142 minute igre svladao osmog nositelja, Kanađanina Miloša Raonica, dok je 18. nositelj Gulbis nakon 119 minuta igre slavio 6:3, 6:2, 6:4 u dvoboju protiv šestog nositelja, Čeha Tomasa Berdycha. (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter