Roland Garros: Privedeno 12 osoba

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Francuska policija privela je 12 osoba koje su tijekom finalnog dvoboja Roland Garrosa prosvjedovali protiv zakona kojim su u toj zemlji dopušteni istospolni brakovi.

Dvoboj između Španjolaca Rafaela Nadala i Davida Ferrera na središnjem terenu "Philippe Chartier" nakratko je prekinut tijekom drugog seta kada se jedan gledatelj s upaljenom bakljom te natpisom "dječja prava" na prsima uspio probiti do terena. Nakon reakcije zaštitara vrlo je brzo udaljen s terena.

Usto, s tribina su udaljena još dva gledatelja koja su izvjesila transparent na kojemu je pisalo "Pomoć, Francuska gazi prava djece", a koji je bio usmjeren protiv nedavno donesenog zakona po kojemu su u Francuskoj dopušteni istospolni brakovi.

Nekoliko je prosvjednika na terenu "Suzanne Lenglen", na kojemu u nedjelju nije bilo mečeva, izvjesilo transparent na kojemu su zatražili ostavku predsjednika Françoisa Hollandea.

Prosvjednici, redom mlade osobe, kazali su kako su se na ovakav potez odlučili jer se "boje za budućnost svoje djece". (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter