Roland Garros: Poraz Ajle Tomljanović

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najbolje rangirana hrvatska tenisačica Ajla Tomljanović nije uspjela izboriti plasman u četvrtfinale Roland Garrosa jer je susretu osmine finala izgubila od 14. nositeljice Španjolke Carle Suarez Navarro s 3-6, 3-6 nakon 73 minuta igre.

Time je završio sjajni nastup 21-godišnje Tomljanović na ovogodišnjem Roland Garrosu, u kojem je prvi put u karijeri prošla kvalifikacije. U prvom kolu je svladala nekadašnju Grand Slam pobjednicu Talijanku Francescu Schiavone, a u drugom odličnom igrom na centralnom terenu i treću tenisačicu svijeta Poljakinju Agnieszku Radwansku te izborila plasman među 16 najboljih tenisačica u Parizu.

Za još jedan podvig mlada Zagrepčanka više nije imala ni snage ni koncentracije. Prvi set Tomljanović je izgubila nakon što joj je Španjolka dva puta oduzimala servis i za 33 minute lako dobila sa 6-3.

Ajla je na početku drugog seta osvojila gem na servis protivnice, ali nakon toga Suarez Navarro radi dva breaka, a kada Tomljanović nije uspjela iskoristiti niti jednu od tri break lopte, bilo je izvjesno da danas ne može pobijediti vrlo dobru Suarez Navarro, koja je iskoristila svoju drugu meč loptu i za 40 minuta osvojila i drugi set sa 6-3 te izborila plasman u četvrtfinale.

Bez obzira na poraz, Ajla je u Roland Garrosu napravila rezultat karijere, a posebno će pamtiti pobjedu nad trećom igračicom svijeta Poljakinjom Agnieszkom Radwanskom. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter