Roland Garros: Ispale Martić i Vekić

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mlada hrvatska tenisačica Donna Vekić poražena je u svom prvom nastupu u karijeri na Grand Slam turniru Roland Garros od Amerikanke Mallory Burdette sa 6:3, 6:4.

Velika nada hrvatskog tenisa, 16-godišnja Osječanka, nije uspjela iznenaditi Amerikanku, dijelom i zbog početne treme zbog premijernog nastupa u Parizu u seniorskoj konkurenciji. Burdette je iskoristila pet od sedam lopti za obrat, a imala je i više winnera (27) od Vekić (12).

Petra Martić, koja je prošle godine igrala u osmini finala Roland Garrosa, danas je zaustavljena već u prvom kolu pariškog Grand Slam turnira, izgubivši od 14. nositeljice Srpkinje Ane Ivanović s 1:6, 6:3, 3:6.

Martić je samo u drugom setu pružila dobru igru, a sve ostalo bilo je na strani bivše pobjednice Roland Garrosa. Prvi set Ivanović je osvojila za 27 minuta igre, a u odlučujućem setu Martić je na početku imala "break loptu", ali ju nije iskoristila i nakon toga sve je krenulo nizbrdo. Ivanović je povela 5:0 i uz malo neizvjesnosti zaključila je meč u svoju korist. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter