Roland Garros: Dodig bez 2. kola

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski tenisač Ivan Dodig nije uspio izboriti plasman u 2. kolo Roland Garrosa, u susretu 1. kola uspješniji od njega bio je 23-godišnji Argentinac Guido Pella s 4-6, 6-4, 6-3, 2-6, 12-10 nakon tri i pol sata igre, od kojih je samo peti set trajao gotovo sat i pol.

Porazom od Pelle Dodig je izgubio priliku ogledati se u 2. kolu protiv prvog igrača svijeta, Srbina Novaka Đokovića.

Dodig je odlično započeo dvoboj, oduzeo je Pelli servis odmah u prvoj igri, te je tu prednost očuvao do kraja prvoa seta. U drugom setu naš je tenisač poveo sa 4-0 i činilo se kako će lako doći do pobjede protiv 83. igrača svijeta. No, tada je zapao u veliku krizu, Pella je osvojio čak devet gemova zaredom i, do trenutka kada se Dodig "probudio", dobio drugi set sa 6-4 i u trećem poveo sa 3-0, a prednost "breaka" očuvao do kraja te dionice igre.

Uslijedilo je razdoblje ravnopravne igre do rezultata 2-2 u četvrtom setu. Tada je ponovno Dodig uspio preuzeti kontrolu meča i s dva uzastopna "breaka" osvojiti četvrti set sa 6-2 i dobiti pravo serviranja na početku petog seta.

Kod rezultata 1-1 u petom setu Dodig je izgubio servis, ali je zaostatak vratio odmah u sljedećoj igri, a zatim je uslijedila drama bez sretnog završetka za Međugorca. Oba su igrača uspješno držala svoj početni udarac do rezultata 10-10, a tada je pokleknuo Dodig da bi Pella potom uspio servisom stići do pobjede u svom debitantskom nastupu u Roland Garrosu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter