Roland Garros: Ćorić i Konjuh u polufinalu juniora

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski tenisač Borna Ćorić plasirao se u polufinale turnira juniora u Roland Garrosu. On je u četvrtfinalu s uvjerljivih 6:2, 6:3 svladao Čileanca Guillerma Nuneza.

U polufinalu će naš najbolji junior igrati protiv pobjednika susreta između Čileanca Christiana Garina i Francuza Calvina Hemeryja. Za 16-godišnjeg Ćorića ovo je drugi ulazak u polufinale na "grand slamu" ove godine, u siječnju je igrao i u polufinalu Australian Opena gdje ga je zaustavio domaći igrač Thanasi Kokkinakis.

Prva nositeljica turnira juniorki u Roland Garrosu, iznimno talentirana 15-godišnja hrvatska tenisačica Ana Konjuh plasirala se u polufinale drugog ovogodišnjeg grand slam turnira. Konjuh je u četvrtfinalu svladala Ruskinju Darju Kasatkinu s 3:6, 7:6 (6), 6:4.

Konjuh je do pobjede stigla velikim preokretom jer je gubila sa 3:6, 3:5, te je Kasatkina servirala za meč. U polufinalu će 15-godišnja Dubrovčanka, koja je početkom ove godine već osvojila juniorski Australian Open, igrati protiv Njemice Antonije Lottner. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter