Roland Garros: Čilić u osmini finala, Ćorić "out"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u 4. kolo Roland Garrosa nakon što je u dvoboju 3. kola uvjerljivo sa 6:3, 6:2, 6:4 svladao Argentinca Leonarda Mayera za dva sata i pet minuta. Bio je ovo drugi međusobni dvoboj Čilića i Mayera i druga pobjeda našeg igrača. Zanimljivo, i prvi put su se susreli upravo u 3. kolu Roland Garrosa i to prije pet godina kad je Čilić stigao do pobjede nakon pet setova.

Ovoga puta nije bilo toliko neizvjesno, Čilić je dominirao gotovo čitavim susretom i po treći put stigao do 4. kola u Parizu što mu je ujedno i najbolji rezultat na drugom Grand Slam turniru sezone. Dosad je u 4. kolu igrao 2009. i 2010. godine, dok je od 2012. do 2014. tri puta zaredom gubio u 3. kolu.

Za osvajanje prvoga seta Čiliću je bio dovoljan "break" u četvrtoj igri iako je do kraja te dionice igre morao spašavati četiri prilike Mayera za povratak. Tri "break-lopte" Čilić je spasio kod svog vodstva od 4:2, a svaki je put to uspio zahvaljujući odličnom prvom servisu, dok je još jednu morao spašavati prilikom servisa za set kod 5:3.

Mayerov pritisak na Čilićev servis nastavio se i u prvom servis-gemu našeg igrača u drugom setu, a tada je Argentinac ostvario i jedini "break" u meču, te poveo 2:0. No, uslijedio je niz od šest uzastopnih gemova Čilića kojim je preokrenuo situaciju u drugom setu i riješio ga u svoju korist sa 6:2 čime je stigao nadomak pobjede. Čilić je mogao nastaviti niz i u prvoj igri trećeg seta, ali nije iskoristio dvije "break-lopte" koje mu je Mayer ponudio dvostrukim servis-pogreškama. Ipak, do odlučujućeg je "breaka" naš igrač stigao kod rezultata 4:4 da bi potom sigurno odservirao za pobjedu.

U 4. kolu Čilić će igrati protiv pobjednika dvoboja između Španjolca Davida Ferrera i Talijana Simonea Bolellija.

Borna Ćorić nije se uspio pridružiti Marinu Čiliću u osmini finala nakon što ga je u 3. kolu za jedan sat i 46 minuta igre sa 6:2, 6:1, 6:4 nadigrao Amerikanac Jack Sock. Američki 22-godišnjak u svim je elementima bio bolji od četiri godine mlađeg suparnika i potpuno zasluženo slavio u tri seta. Ćorić ni približno nije pokazao igru kakvom je samo dva dana prije došao do pobjede u pet setova nad iskusnim Španjolcem Tommyjem Robredom, ali za to dobar dio zasluga treba pripisati i 37. tenisaču svijeta koji se po prvi put u karijeri probio u osminu finala na jednom Grand Slam turniru.

 


Podijeli: Facebook Twiter