Roland Garros: Čilić pobijedio, ispala Lučić Baroni

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Naš najbolji tenisač Marin Čilić plasirao se u 2. kolo Roland Garrosa nakon što je u susretu 1. kola s uvjerljivih 6:1, 6:2, 6:3 svladao Nijemca Philippa Petzschnera za samo sat i 32 minute igre.

Bio je to četvrti međusobni susret Čilića i Petzschnera i četvrta pobjeda našeg igrača.

Čilić je u potpunosti kontrolirao susret od samog početka, te je čak sedam puta oduzimao servis Nijemcu osvojivši čak 53 posto poena na Petzschnerov početni udarac. S druge strane, Petzschner je samo jednom u toku dvoboja uspio napraviti "break".

U 2. kolu Čilić će igrati protiv Australca Nicka Kyrgiosa, 262. igrača svijeta koji je u svom debiju na nekom "grand slam" turniru svladao češkog veterana Radeka Štepaneka.

I naša posljednja tenisačica, koja je nastupila na ovogodišnjem Roland Garrosu, Mirjana Lučić Baroni poražena je u prvom kolu pariškog Grand Slam turnira od Amerikanke Varvare Lepchenko sa 1:6, 2:6, pa se tako niti jedna od tri naše igračice nije uspjela plasirati u 2. kolo.

Prije Lučić Baroni, koja nije ima nikakvih izgleda protiv 29. nositeljice, poražene su i Petra Martić i Donna Vekić pa naše tenisačice neće po dobrome pamtiti ovogodišnje nastupe na pariškoj zemlji. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter