Roland Garros: Čilić bez četvrtfinala

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ni u trećem pokušaju najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić nije uspio izboriti mjesto u četvrtfinalu Roland Garrosa, nakon što ga je u ponedjeljak u osmini finala sa 6-2, 6-2, 6-4 nadigrao Španjolac David Ferrer. Bio je to njihov peti međuosbni dvoboj i četvrta uzastopna pobjeda Ferrera.

Čilić je slavio samo u prvom dvoboju, 2009. na Australian Openu. U ponedjeljak, na terenu 1 teniskog centra Roland Garros, hrvatski tenisač nije imao nikakvih izgleda protiv vrlo raspoloženog Ferrera. Loše je za Čilića krenulo već od prvog gema u kojem je Španjolac napravio prvi od pet breakova u meču. Ferrer je u petom gemu udvostručio prednost i nakon 33 minute napravio prvi korak prema četvrtfinalu. Španjolski tenisač je breakom otvorio i drugi set. Kad je Čilić u sljedećem gemu propustio prve dvije prilike za break (15-40) te u sedmom gemu po četvrti put izgubio servis, bilo je evidentno da će u ponedjeljak teško kompletirati kolekciju četvrtfinala na Grand Slam turnirima.

Break u sedmom gemu trećeg seta usmjerio je Ferrera prema pobjedi do koje je stigao nakon jednog sata i 51 minute borbe, iskoristivši drugu meč-loptu. Španjolcu je to sedmo četvrtfinale u Parizu, po čemu se izjednačio s bivšim pariškim pobjednicima i teniskim velikanima Bjornom Borgom, Matsom Wilanderom i Ivanom Lendlom. Nažalost, Marin Čilić je i u trećem nastupu u osmini finala Roland Garrosa ostao bez osvojenog seta, baš kao što je bio slučaj 2009. protiv Andyja Murrayja i 2010. protiv Robina Soederlinga. Ferrer je bio gotovo nepogrešiv, napravio je samo deset neforsiranih pogrešaka u tri seta, dok ih je hrvatski tenisač imao čak 43. Samo 63 % osvojenih poena nakon pogođenog prvog servisa nedovoljno je za pobjedu protiv pariškog finalista iz 2013. godine. Ferrer u četvrfinalu čeka pobjednika dvoboja Britanca Andyja Murrayja i Francuza Jeremyja Chardyja.

U nastavku nedjeljnog dvoboja Rogera Federera i Gaela Monfilsa, Švicarac je lakoćom izborio plasman u svoje 11. pariško četvrtfinale. U nedjelju su prekinuli pri rezultatu 1-1 u setovima, a u nastavku je Federer bio potpuno nadmoćan i slavio sa 6-3, 4-6, 6-4, 6-1. U borbi za polufinale suparnik će mu biti sunarodnjak Stan Wawrinka.

TENISAČI - 4. kolo:

David Ferrer (Špa/7) - MARIN ČILIĆ (HRV/9) 6-2, 6-2, 6-4

Roger Federer (Švi/2) - Gael Monfils (Fra/13) 6-3, 4-6, 6-4, 6-1 (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter